A. Tapinas paviešino keisčiausius Seimo narių pirkinius: žvakės už 7,9 tūkst. eurų ir sveikatinimosi pramogos – tik pradžia

Visuomenininkui Andriui Tapinui tęsiant akciją „Skaidrinam“, paviešintas keisčiausių Seimo narių pirkinių sąrašas. Parlamentarai iš kanceliarinių lėšų apmokėjo ne tik įvairias sveikatinimosi programas, bet ir transliacijų paslaugas ir prenumeratas.

 A. Tapinas paviešino keisčiausius Seimo narių pirkinius: žvakės už 7,9 tūkst. eurų ir sveikatinimosi pramogos – tik pradžia.<br> Lrytas.lt koliažas
 A. Tapinas paviešino keisčiausius Seimo narių pirkinius: žvakės už 7,9 tūkst. eurų ir sveikatinimosi pramogos – tik pradžia.<br> Lrytas.lt koliažas
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdemaras Valkiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Morgana Danielė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Morgana Danielė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Tapinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 11:46 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 12:17 PM

Už parlamentines lėšas Seimo valstietis Dainius Kepenis įsigijo eilę įvairių sveikatinimosi programų: „Keto riebalų mažinimo greitintuvas“ premium paketą, holistinio sveikatinimosi, sveikatos, imuniteto stiprinimo, širdies ritmo stebėjimo programas ir pan. Visgi, „Skaidrinam“ pastebi, jog ne vieną programą ir kursus politikas įsigijo iš rusiškų interneto puslapių, apmokėdamas rubliais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas taip pat iš kanceliarinių lėšų apmokėjo ir „Netflix“, „Viaplay“ prenumeratas, Patreon platformoje rėmė „Laisvės TV“ ir „OpTV“ kanalus. Taip pat D. Kepenio pirkinių sąraše – prieštaringai vertinamo Algirdo Karaliaus video kursai, knygos apie koronaviruso pandemijos konspiracijas. Tarp pirktų leidinių – Vydūno knygos už 425 eurus, knygos „Sėkmingiausios Lietuvos asmenybės pasaulyje“ už 369 eurus.

Tuo metu Seimo nario parlamentinei veiklai skirtas lėšas Darbo partijos frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas skyrė savo informacijos viešinimui YouTube kanale „Komentaras TV“ bei laikraštyje „Karštas komentaras“. Vienai šio kanalo autorių Giedrei Gorienei parlamentaras taip pat mokėjo už užsakomuosius straipsnius Biržų krašto laikraščiuose.

Seimo nario mandato netekęs Petras Gražulis darbo parlamente metu įsigijo žvakių už 7,9 tūkst. eurų. Politikas nemažą sumą parlamentinių lėšų mokėjo ir už dalyvavimą Kęstučio Pūko laidose – iš viso jam sumokėta 4,8 tūkst. eurų.

Savo ruožtu Mišrios Seimo narių grupės atstovas Mindaugas Puidokas viešinimo paslaugoms per trejus metus išleido daugiau kaip 16 tūkst. eurų. Daugiausiai jų skirta reklaminiams įrašams socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo metu „laisvietė“ Morgana Danielė 150 eurų iš parlamentinių lėšų dedikavo grimo paslaugoms, filmuojant savo kaip parlamentarės veiklos ataskaitą.

ELTA primena, kad iniciatyvai „Skaidrinam“ sukėlus rezonansą, Seime kilo iniciatyvų aiškiau reglamentuoti parlamentinių lėšų naudojimą. Nemaža dalis parlamentarų sutinka, kad šiuo metu galiojančią Seimo nario veiklai skirtų išlaidų tvarką būtina griežtinti. Pati V. Čmilytė-Nielsen mano, kad sugriežtinti tvarką būtų galima nustatant išlaidų limitus bei dažniau rengiant finansines atskaitas.

„Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino informaciją apie dalies politikų pirkinius už parlamentinei veiklai skirtas lėšas. Kai kurie Seimo nariai, baigiantis kadencijai, suskubo įsigyti kompiuterinės, telefoninės įrangos, garso aparatūros.

Iniciatyvos duomenimis, per trejus metus parlamentarai iš Seimo sandėlio pasiėmė suvenyrų ir reprezentacinių dovanų už daugiau kaip 483 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.