STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje apklausė V. Semešką

Konservatorių frakcijai priklausantis Seimo narys Vilius Semeška buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT). Buvęs krašto apsaugos viceministras teigia atsakęs į klausimus, susijusius su viešaisiais pirkimais krašto apsaugos sistemoje.

Vilius Semeška<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilius Semeška<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 10:18 AM, atnaujinta Mar 22, 2024, 10:27 AM

„Šiandien buvau pakviestas apklausai į STT. Atsakiau į klausimus susijusiais su viešaisiais pirkimais krašto apsaugos sistemoje. Atvejai, kai bendrovės, norinčios parduoti produkciją ar paslaugas, siekia įtakoti sprendimų priėmėjus – nėra jokia naujiena“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Semeška.

„Dirbant krašto apsaugos viceministru, atsakingam už įsigijimus, mano tikslas buvo – užkardyti net ir regimybę galimiems neskaidriems sandoriams, todėl spaudimas ar siekis įtakoti dėl viešųjų pirkimų negalėjo turėti jokios perspektyvos“, – akcentuoja jis.

Visgi V. Semeška akcentuoja, kad privalo stiprinti lobistinės veiklos deklaravimo sistemą.

„Konkurencinei kovai tarp bendrovių pasitelkiami įvairūs metodai, kartais ir politikai, kurių įtaka siekiama pasinaudoti. Todėl privalomas lobistinės veiklos deklaravimo sistemos stiprinimas ir atsakomybė už pažeidimus“, – pabrėžia V. Semaška.

„Krašto apsaugos sistema pasitikiu bei net neabejoju, kad ir ateityje, tarp sprendimų priėmėjų, bus išvengta bet kokios regimybės neskaidriai veiklai viešųjų pirkimų srityje“, – pažymi politikas.

STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje jau apklausė iš pareigų besitraukiantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską ir Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą

ELTA primena, kad iš pareigų besitraukiantis A. Anušauskas teigė darbo Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas. Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos šeštadienį pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį R. Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.