Seimui pateikta I. Jarukaičio kandidatūra į ESTT teisėjus

Antradienį Seimui premjerė Ingrida Šimonytė pristatė Irmanto Jarukaičio kandidatūrą į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo teisėjus (ESTT).

Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 10:33 AM

Seimo posėdžio metu I. Jarukaitis atsakė į parlamentarų pateiktus klausimus. Toliau dėl kandidato į ESTT teisėjus skyrimo Seime bus sprendžiama ketvirtadienį.

I. Jarukaičio kandidatūrą atrinko premjerės sudaryta darbo grupė. Ministrė pirmininkė, įvertinusi kandidatūras, pateikė siūlymus dėl kandidatų Vyriausybei. Ministrų kabinetas, prezidentui pritarus minėtoms kandidatūroms, dėl jų konsultuojasi su Seimu.

Į ESTT teisėjus siūlomas I. Jarukaitis šiame teisme teisėju dirba nuo 2018 m. Anksčiau jis dirbo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju, Krašto apsaugos ministerijos Teisės skyriaus specialistu, Europos Komisijos Informacinės visuomenės generalinio direktorato specialistu.

Primenama, kad remiantis sutartimi dėl Europos Sąjungos veikimo, ESTT teisėjai skiriami valstybių narių vyriausybių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai pasikonsultavus su numatytu komitetu.

ESTT sudaro 27 teisėjai ir 11 generalinių advokatų, jie skiriami valstybių narių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai.

Šis teismas prižiūri Europos Sąjungos (ES) institucijų aktų teisėtumą, užtikrina, kad valstybės narės laikytųsi iš sutarčių kylančių pareigų ir nacionalinių teismų prašymu aiškina ES teisę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.