Seimui pateikta R. Norkaus kandidatūra į ESTT generalinius advokatus

Antradienį Seimui pateikta Rimvydo Norkaus kandidatūra į ESTT generalinius advokatus.

Europos sąjungos vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Europos sąjungos vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 10:54 AM

„Aš esu pasirengęs prisidėti prie teisinio Europos Sąjungos stiprinimo. Ir jeigu bus jūsų palaikymas, tikiuosi savo pareigas atlikti sąžiningai ir garbingai“, – posėdžio metu sakė R. Norkus.

Toliau dėl kandidato į ESTT generalinius advokatus skyrimo Seime bus sprendžiama ketvirtadienį.

R. Norkaus kandidatūrą atrinko premjerės Ingridos Šimonytės sudaryta darbo grupė. Ministrė pirmininkė, įvertinusi kandidatūras, pateikė siūlymus dėl kandidatų Vyriausybei. Ministrų kabinetas, prezidentui pritarus minėtoms kandidatūroms, dėl jų konsultuojasi su Seimu.

Į ESTT generalinius advokatus pretenduojantis R. Norkus nuo 2019 m. dirba ES Bendrojo Teismo teisėju. Anksčiau teisininkas dirbo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Apeliacinio teismo teisėju, vadovavo Teisėjų tarybai.

Primenama, kad remiantis sutartimi dėl Europos Sąjungos veikimo, ESTT generaliniai advokatai skiriami valstybių narių vyriausybių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai pasikonsultavus su numatytu komitetu.

ESTT sudaro 27 teisėjai ir 11 generalinių advokatų, jie skiriami valstybių narių bendru sutarimu šešerių metų kadencijai.

Šis teismas prižiūri Europos Sąjungos (ES) institucijų aktų teisėtumą, užtikrina, kad valstybės narės laikytųsi iš sutarčių kylančių pareigų ir nacionalinių teismų prašymu aiškina ES teisę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.