Darbo partijos būstinėje darbavosi teisėsauga – kokiu tikslu, partijos nariai neatskleidžia

Į Darbo partijos būstinę Vilniuje antradienio vakarą atskubėjo teisėsaugos atstovai – iš ten jie išsinešė nemažai dokumentų, skelbia portalas 15min.

Viktoras Fiodorovas, Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Fiodorovas, Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Darbo partijos būstinė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darbo partijos būstinė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 9:06 AM, atnaujinta Mar 27, 2024, 11:00 AM

Kaip rašo portalas, teisėsaugos pareigūnai būstinėje darbavosi iki vėlaus vakaro, o ten užsuko ir „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas su partijos advokatu.

Skelbiama, kad komentuoti situaciją tiek V.Fiodorovas, tiek partijos pirmininkas Andrius Mazuronis žurnalistams atsisakė. Vėliau Darbo partija išplatino A.Mazuronio komentarus.

„Vakar Darbo partijos būstinėje buvo atlikti tam tikri Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos procesiniai veiksmai dėl atliekamo tyrimo, kuriame pati partija nefigūruoja ir kuris nėra susijęs su kuo nors iš dabartinės partijos vadovybės arba kokias nors pareigas šiuo metu partijoje einančių asmenų. Negaliu atskleisti tyrimo detalių, nes esu pasirašęs pasižadėjimą, tačiau galiu pasakyti, kad jis susijęs su buvusios partijos vadovybės veikla Europos Parlamente. Ši situacija suponuoja, kad artimiausiu metu partija arba turės keisti Europos Parlamento sąrašo lyderius, arba keisti partijos pirmininką“ – teigė A.Mazuronis.

Trečiadienį portalui 15min V.Fiodorovas visgi patvirtino, kad partijoje atlikti „procesiniai veiksmai“, tačiau pati Darbo partija kaip juridinis asmuo neturi jokio statuso.

„Aš esu informuotas tiek, kad buvo atlikti tam tikri procesiniai veiksmai būstinėje. Aš negaliu pasakyti kokioje byloje, nes nežinau.

Tik tiek, kad partijos advokatas, kuris tuose veiksmuose dalyvavo, informavo, kad partija jokiu statusu tuose dalykuose nedalyvauja ir tiesiogiai nėra susijusi“, – portalui sakė Darbo frakcijos seniūnas.

Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė 15min patikino, kad žurnalistus sudominančiam tyrimui vadovauja Europos prokuratūra.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.