Konservatoriai į NSGK pirmininkus siūlo A. Pocių

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija ketvirtadienį apsisprendė į Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postą siūlyti buvusį kariuomenės vadą Arvydą Pocių. Tai Eltai patvirtino konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Pocius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 28, 2024, 9:09 AM, atnaujinta Mar 28, 2024, 10:09 AM

„Buvęs kariuomenės vadas Pocius yra labai natūrali kandidatūra, nors tai buvo atviras klausimas. Mano požiūriu, visada yra norinčių ir galinčių užimti tokias pozicijas, bet frakcija patikėjo šią atsakingą poziciją kolegai A. Pociui“, – Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak konservatorių frakcijos seniūnės, planuojama, kad ketvirtadienį dėl A. Pociaus kandidatūros apsispręs tiek NSGK komitetas, tiek ir pats Seimas.

„Šiandieną turėtų klausimas išsispręsti“, – patikino ji.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma patikino, kad koalicijos partneriai, anksčiau užsiminę apie galimybę deleguoti savo atstovą į NSGK pirmininko postą, tokio prašymo nepateikė.

„Matyt, tokių ketinimų atsisakyta ir mes tokių prašymų nesame gavę, kad užleisti šitą poziciją“, – patikino jis.

J. Razma įsitikinęs, kad A. Pociaus sukaupta patirtis yra tinkama NSGK pirmininko pareigoms užimti.

„Jis turi pakankamai patirtį kaip politiko, yra šio komiteto narys, žino klausimus, kurie komitete yra svarbiausi. Reikia turėti omenyje ir jo patirtį būnant kariuomenės vadovu, būnant atstovybėje užsienyje. Tai vargu, ar lengvai mes įsivaizduotume kokį kitą Seimo narį, kuris galėtų prilygti tokioms charakteristikoms“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad buvęs NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas antradienį iš Arvydo Anušausko oficialiai perėmė krašto apsaugos ministro pareigas.

Atsistatydinimo raštą Vyriausybės vadovei A. Anušauskas įteikė kovo viduryje. Vėliau, susitikęs su prezidentu, A. Anušauskas pripažino iš Vyriausybės vadovės sulaukęs netikėto pasiūlymo užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, o pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime. A. Anušauskas tikino, kad atsisakė tokios rokiruotės.

Tą pačią dieną daugiau informacijos apie pokyčius Vyriausybėje pateikė ir ministrė pirmininkė. Pasak jos, A. Anušausko atsistatydinimas yra susijęs su lūkesčiu per likusią Vyriausybės kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.