Į valstiečių manevrą sureagavę politikai nemano, kad tai I. Vėgėlei padės: „Kaip turi jaustis žmonės?“

Penktadienį į pasirodžiusią žinią, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) atsisako savo atstovo į prezidentus Aurelijaus Verygos ir rems advokato Igno Vėgėlės kandidatūrą, sureagavo ir politikai.

 Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Agnė Širinskienė<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
 Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 4:53 PM, atnaujinta Mar 29, 2024, 4:56 PM

Mišrios Seimo narių grupės seniūnė, partiją palikusi buvusi valstietė Agnė Širinskienė portalui lrytas.lt prisipažino, kad toks LVŽS manevras jos per daug nenustebino.

„Vis dėlto buvo logiška galvoti ir manyti, kad, jeigu ponas Vėgėlė sieks kažkokios politinės karjeros ir jeigu jis netenka galimybės užimti prezidento postą, natūralu buvo manyti, kad jis ieškos politinės jėgos, su kuria galėtų eiti į Seimo rinkimus.

Panašu, kad ta situacija ir įvyko“, – svarstė A.Širinskienė.

Tiesa, kaip aiškino parlamentarė, didelis klausimas, ar toks valstiečių sprendimas pačiam I.Vėgėlei prezidento rinkimuose atneš daugiau naudos.

„Tikrai dėčiau didelį klaustuką. Klausimas, kaip sureaguos pono Vėgėlės rinkėjas, nes jeigu matytume ir jo pranešimus feisbuke apie tą kalbėjimąsi su A.Veryga, matosi, kad dalis sekėjų nėra sužavėti tuo kalbėjimusi.

Tai gali būti, kad dalis sekėjų pasirinks kitus kandidatus, bet klausimas, kaip bus su valstiečių balsais, kurie buvo A.Verygos.

Labai sunku prognozuoti, kaip rinkėjas tokiu atveju elgsis“, – kalbėjo A.Širinskienė.

Tokį LVŽS žingsnį feisbuke neigiamai įvertino Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Domas Griškevičius.

„Vos prieš dvi dienas dėkoji už gautą paramą tavo asmeniui ir programai ir... Gavęs vado nurodymus (kuris, beje, ne kartą ir pats yra rinkėjus išdūręs ir atsisakęs iškovotų mandatų, nors gavo rinkėjų pasitikėjimą) traukiesi iš rinkimų kovos.

Puikiai žinau, ką reiškia rinkti parašus, kurie leidžia dalyvauti rinkimuose, tad bandau įsivaizduoti, kaip dabar turi jaustis žmonės ir LVŽS skyrių nariai, kurie sunkiai dirbo visą mėnesį, kaip dabar jau aiškėja, iš esmės dirbo beprasmiškai.

Kaip turi jaustis žmonės, kurie pasirašė už Aurelijų ir jo programą, tikėjo juo, o dabar turi mat palaikyti visai kitą kandidatą, nes taip nusprendė didysis Ramūnas. Sako silpnos mūsų partijos ir politinė sistema. O kaip ji gali būti stiprinama po tokių ėjimu?“, – rašė D.Griškevičius.

Apie situaciją pasisakė ir kitas kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas.

„Skirtingai nuo pasitraukiančio kandidato, vertinu žmonių išreikštą palaikymą ir jų parašų šiukšlinėn niekada neišmesčiau“, – trumpai pakomentavo G.Jeglinskas.

Primename, kad nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro A.Verygos nutarė penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba. Jos sprendimu, valstiečiai šalies vadovo rinkimuose rems advokatą I.Vėgėlę.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A.Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I.Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.