I. Vėgėlė apie LVŽS sprendimą remti jo kandidatūrą prezidento rinkimuose: tai brandus žingsnis

Prezidento posto siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė teigia, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sprendimas trauktis iš šalies vadovo rinkimų ir paremti jo kandidatūrą yra brandus žingsnis, kuriuo siekiama ne partinių interesų, o naudos Lietuvai.

Ignas Vėgėlė.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 29, 2024, 4:10 PM, atnaujinta Mar 29, 2024, 4:11 PM

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai ką tik pranešė, kad priimtas sprendimas konsoliduoti balsus ir paremti mano kandidatūrą Prezidento rinkimuose. Sveikinu ir dėkoju Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai už politiškai brandų žingsnį, kuriuo siekiama ne vienadienių partinių interesų, o naudos Lietuvai“, – savo feisbuko paskyroje rašo I. Vėgėlė.

Politikas tikina, kad jo ir LVŽS vizijos sutampa.

„Esu tikras, kad pateisinsiu LVŽS rėmėjų lūkesčius, nes A. Verygos bei jį kėlusios partijos programiniai tikslai didele dalimi yra panašūs į mano siūlomą viziją Lietuvai“, – teigia I. Vėgėlė.

„Tik bendromis jėgomis galime pasiekti tikrą pergalę Lietuvai ir jos žmonėms – laimėti Prezidento rinkimus, į Europos Parlamentą išrinkti tinkamus Lietuvos atstovus ir laimėti daugumą Seime“, – akcentuoja jis.

Penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą Igną Vėgėlę. Pastarieji sprendimai priimti penktadienio popietę Babtuose vykusiame LVŽS tarybos posėdyje.

Kaip teigiama partijos išplatintame pranešime, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio nuomone, LVŽS privalo pasitraukti iš prezidento rinkimų, jeigu norima, kad gegužę vykstantis balsavimas baigtųsi „tradicinių vertybių ir tikrų darbų Lietuvai pergale“. Jo teigimu, „valsteičių“ taryba įvertino ir viešosios nuomonės apklausų duomenis, kuriuose LVŽS rėmėjų balsai pasiskirsto tarp A. Verygos, I. Vėgėlės ir Gitano Nausėdos.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.