R. Karbauskis neatmeta, kad Ž. Savickas su valstiečiais dalyvaus ir Seimo rinkimuose

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad į Europos Parlamentą (EP) valstiečių sąraše kandidatuojantis sportininkas Žydrūnas Savickas su partija dalyvaus ir rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Visgi, ar LVŽS paremtas šalies vadovo posto siekiantis Ignas Vėgėlė galėtų būti valstiečių kandidatu į parlamentą, R. Karbauskis neatsako.

 Ž. Savickas ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Ž. Savickas ir R. Karbauskis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 5:00 PM

„Negaliu atsakyti, kadangi Ignas Vėgėlė ne vieną sykį yra komentavęs, kad kitus sprendimus jis darys po to, kai pasibaigs prezidento rinkimų kampanija. Šiandien mes apie tai negalime šnekėti“, – penktadienį Eltai sakė R. Karbauskis.

„Kaip viskas susiklostys ateityje? Pirmiausiai, mes padarysime viską, kad jis taptų prezidentu, o kas bus, jeigu netaps – reiks klausti jo paties po rinkimų“, – tepasakė jis.

Kaip pranešta anksčiau, LVŽS taryba nutarė trauktis iš prezidento rinkimų – partija rems I. Vėgėlę ir nebekels Aurelijaus Verygos kandidatūros. Pastarasis tapo sąrašo į EP lyderiu – šeštuoju numeriu iškelta ir Ž. Savicko kandidatūra.

R. Karbauskis pastebi, kad šiuo metu Molėtų taryboje veikiantis Ž. Savickas nėra LVŽS narys. Visgi, „valstiečių“ lyderis neatmeta, kad sportininkas ateityje kartu su LVŽS kandidatuos į Seimą.

„Jis sakė tai, ką žinojau – kad jis labai nori, kad mes sėkmingai pasirodytume rinkimuose. Tas bendradarbiavimas su Žydrūnu Savicku, tikriausiai, bus ilgalaikis. Aš tikiuosi, jeigu jis netaptų Europos Parlamento nariu, jis tokiu atveju kartu su mumis komandoje dalyvautų Seimo rinkimuose“, – svarstė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro A. Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą Igną Vėgėlę.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.