Išvydę tokį įspūdingą Velykų margutį žmonės bėga fotografuotis: jeigu esate pajūryje – nepraleiskite progos

Klaipėdiečiai traukia ant šiaurinio molo Melnragėje nusifotografuoti prie didžiulio margučio. 3 metrų aukščio ir pusantro metro pločio Velykų simbolis čia atsirado Verbų sekmadienio išvakarėse.

 Margutis Klaipėdoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Margutis Klaipėdoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-30 13:06, atnaujinta 2024-03-30 13:07

Didysis margutis – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Baltijos gimnazijos auklėtinių sveikinimas Lietuvai su gražiausia pavasario švente.

„Pavasarį paskelbėme prie administracijos pastato iškėlę Žemės vėliavą. Nuo šiol kiekvieną dieną – vis daugiau šviesos ir žiedų. Kviečiame visus Velykų, spalvų ir šventinės nuotaikos ieškoti ant šiaurinio molo“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Naujais raštais ir spalvomis išmarginti pagrindinį Velykų simbolį buvo patikėta Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleiviams. Taip nutiko neatsitiktinai – direkciją ir mokyklą jau keletą metų sieja draugystė.

Inžinerinio ugdymo klasių gimnazistai turi galimybę parengti ir atlikti kai kuriuos projektinius darbus realioje aplinkoje, o juos prižiūri uosto direkcijos specialistai.

Moksleiviams sudaromos sąlygos iš arčiau susipažinti su uosto profesijomis ir jų specifika vykstant vadinamosioms šešėliavimo dienoms.

Tuomet jie vieną ar dvi darbo dienas praleidžia būdami tarsi specialistų šešėliai – viena moksleivė jau neblogai įsivaizduoja, ką veikia įmonės vadovas, – ji su juo praleido visą darbo dieną, vaikinai stebėjo darbą laivų eismo tarnyboje, dispečerinėje, informacinių technologijų skyriuje.

Šiaurinis molas, panašiai kaip jūros tiltas Palangoje, – mėgstama pasivaikščiojimų vieta.

Čia žmonės traukia pasimėgauti ir jūros, ir kranto vaizdais, pasitikti ar palydėti saulės, pamoti pro jūros vartus į Klaipėdos uostą įplaukiantiems ar išplaukiantiems laivams.

Didysis margutis ant molo pirmąkart buvo pastatytas pernai – tuomet jį margino uosto direkcijos darbuotojai.

Šiemet Velykų atributas nugabentas į gimnazijos kiemą.

Moksleiviai čia dirbo po pamokų, iš anksto pasigaminę piešinių, primenančių lietuviškas tautiškąsias tradicijas, trafaretus ir pasirūpinę specialiais dažais.

Margutis ant molo stovės iki Atvelykio.

Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.