F. Jansonas: švietimo ministras G. Jakštas turės prisiimti atsakomybę dėl tarpinių patikrinimų

Švietimo bendruomenei toliau reiškiant nepasitenkinimą dėl prastai organizuojamų vienuoliktokų tarpinių patikrinimų, prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas sako, kad ministras Gintautas Jakštas turės prisiimti atsakomybę. Visgi, pripažįsta šalies vadovo patarėjas, nuo vieno ministro pasikeitimo situacija vargu, ar esmingai pasikeistų.

Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Jakštas<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Gintautas Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 9:40 AM

„Vėlgi, ar vienas žmogus kažką iš esmės pakeis? Ne. Bet ar turi būti atsakomybė? Taip. Ministras dirba pakankamai ilgai, kad nebūtų galima sakyti, kad čia įmestas į kažkokią neaiškią balą, iš kurios reikia dabar lipti“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

„Esame viduryje perkėlos. Šiuo atveju, tas arklys, kuris yra, turės vienaip ar kitaip iki kranto dašnopuoti. Suprantu iš to, ką matėme viešumoje, kad premjerė ne tai, kad priėmė sprendimą (...), bet jį atidėjo, kol bus ta perkėla įveikta. Tai šiuo atveju, bet kokiu atveju tie sprendimai galiausiai turės būti“, – teigė jis.

ELTA primena, kad kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas buvo įteikęs premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo raštą. Visgi, Vyriausybės vadovė nutarė jo kol kas netenkinti.

„Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komandą tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kada viskas bus išspręsta“, – sakė premjerė.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.