Paskelbti konkurso „Metų prokuroras“ nugalėtojai

Jau dešimtą kartą prokuratūros bendruomenė, puoselėdama tradiciją įvertinti ir padėkoti kolegoms už nuoširdų darbą, organizavo konkursą „Metų prokuroras“. Minint Prokuratūros dieną, apdovanoti dviejų nominacijų laimėtojai – „Apygardų prokuratūrų metų prokuroras“ ir „Apylinkių prokuratūrų metų prokuroras“.

 Iš kairės: generalinės prokurorės pavaduotojas Saulius Verseckas, prokuroras Mantas Jurkėnas, generalinė prokurorė Nida Grunskienė, generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas.<br>Prokuratūros nuotr.
 Iš kairės: generalinės prokurorės pavaduotojas Saulius Verseckas, prokuroras Mantas Jurkėnas, generalinė prokurorė Nida Grunskienė, generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas.<br>Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

2024-04-02 14:36

„Apygardų prokuratūrų metų prokuroru“ išrinktas Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas. Jo profesionalumą, teisingumo siekį vertina ne tik kolegos, bet ir ikiteisminio tyrimo institucijų pareigūnai.

Prokuroras Mantas Jurkėnas vadovauja sudėtingiems ikiteisminiams tyrimams, atliekamiems dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, nusikalstamų veikų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, taip pat dėl nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis, nuodingosiomis ar stipriai veikiančiomis medžiagomis.

Prokuroro lyderystė bei tinkamai parinkti darbo metodai lėmė, kad pernai buvo baigti didelio visuomenės susidomėjimo sulaukę ikiteisminiai tyrimai dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų. Teismas buvusį Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narį pripažino kaltu dėl to, kad šis, naudodamasis savo įtaka, bandė priversti valstybės tarnautoją atlikti neteisėtus veiksmus.

Nuotr. iš kairės: generalinės prokurorės pavaduotojas Saulius Verseckas, prokuroras Mantas Jurkėnas, generalinė prokurorė Nida Grunskienė, generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas

Panevėžio apygardos teisme 2023 m. lapkričio mėn. apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo 2 buvę advokatai ir dar 6 asmenys, kurie buvo kaltinami organizavę ir įvykdę prekybą žmonėmis, piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės ir kitokios asmeninės naudos, trukdę prokurorams, ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti su ikiteisminio tyrimo atlikimu susijusias pareigas bei inicijavę melagingų parodymų davimą veikdami organizuotoje grupėje. Ši byla buvo atskirta iš didelės apimties korupcijos tyrimų teisinėje sistemoje, valstybinį kaltinimą byloje palaikė M. Jurkėnas ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Pernai prokuroras M. Jurkėnas teismui su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du Jonavos ir vienas Panevėžio rajono gyventojai kaltinami labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų gabenimu kontrabanda į Lietuvos Respubliką. Kvaišalai į mūsų šalį buvo siunčiami su siuntomis iš Vokietijos ir Nyderlandų. Sulaikytų psichotropinių medžiagų kiekis daugiau nei 40 kartų viršija įstatymų leidėjo nustatytą labai didelio kiekio ribą, o jų vertė „juodojoje rinkoje“ siektų 150 tūkst. eurų.

„Apylinkių prokuratūrų metų prokuroru“ tapo Miglė Lukševičienė, Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė.

Prokurorė M. Lukševičienė yra sukaupusi didelę patirtį vadovaudama ikiteisminiams tyrimams, susijusiems su sunkiais seksualinio pobūdžio nusikaltimais, taip pat tyrimams dėl darbų saugos reikalavimų pažeidimų ar nelaimingų atsitikimų atliekant darbus. Prokurorė aktyviai ir sėkmingai palaiko valstybinį kaltinimą pirmosios ir apeliacinės instancijų teismuose.

Kolegos bei ikiteisminio tyrimo institucijų pareigūnai ypač vertina prokurorės atsakingumą, objektyvumą bei nuoširdų dėmesį, skiriama proceso dalyvių interesų apsaugai.

Iš viso šiais metais apygardų ir apylinkių prokuratūrų vadovai „Metų prokuroro“ konkursui buvo pateikę 16 prokurorų kandidatūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.