L. Kasčiūnas susitiko su Ukrainos ambasadoriumi: aptarė svarbiausius paramos klausimus

Ketvirtadienį krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Petro Bešta aptarė svarbiausius šalių strateginius tikslus bei paramos klausimus.

Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 4:35 PM, atnaujinta Apr 4, 2024, 4:36 PM

„Pagalba Ukrainai ir karinės pramonės plėtros skatinimas – aktualiausi klausimai, kuriuos aptarėme kartu su Ukrainos ambasadoriumi“, – teigė L. Kasčiūnas, akcentuodamas, kad Ukrainai itin trūksta tiek amunicijos, tiek karinės technikos.

„Su ambasadoriumi taip pat kalbėjome apie dronų svarbą kare, Lietuvos siekį skatinti dronų bei anti-dronų gamybą bei Ukrainos galimybes prie to prisidėti“, – pridūrė jis.

Kaip skelbiama Krašto apsaugos ministerijos (KAM) išplatintame pranešime, susitikimo metu taip pat kalbėta apie Lietuvos prisijungimą prie Latvijos vadovaujamos dronų koalicijos, kurios rėmuose yra svarstoma įsigyti dronų iš Lietuvos gamintojų bei skirti juos Ukrainai.

Aptartas ir Lietuvos prisidėjimas prie Čekijos iškeltos daugiašalės iniciatyvos dėl amunicijos įsigijimo ir jos perdavimo Ukrainai.

Pasak ministerijos, krašto apsaugos sistemos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai apima įvairią ginkluotę, amuniciją, bepiločius orlaivius, anti-dronus, karių mokymus, sunkiosios technikos remontą bei kitą paramą, kuri teikiama pagal Ukrainos išsakomus poreikius.

Lietuva jau yra sudariusi ir ilgalaikės paramos Ukrainai planą. 2024–2026 metams yra numatytas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas naujiems įsigijimams. Nuo karo pradžios Lietuva Ukrainai suteikė paramos, kuri siekia apie 605 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste