A. Valinskas atkirto E. Žiobienei dėl P. Gražulio dukros „Auksiniuose svogūnuose“: „Pseudo vaikų gynėjai tegul eina nafik“

Arūnas Valinskas nesutinka su vaiko teisių apsaugos kontrolierės pastabomis dėl „Auksinių svogūnų“ metu išsakytų komentarų politiko Petro Gražulio ir jo mažametės dukros atžvilgiu. A. Valinskas sako nesuprantantis, kodėl anksčiau P. Gražulio prašymus uždrausti žiniasklaidoje skleisti informaciją apie jo dukrą ignoravusi tarnyba dabar susirūpino mergaitės pasirodymu viešumoje.

 Arūnas Valinskas ir Petras Gražulis.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Arūnas Valinskas ir Petras Gražulis.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija Smirnovaitė

2024-04-06 12:32

„Man skambino pats Petras Gražulis, sakė, kad ir jam, ir Birutei skambino vaikų teisės. Ir jis, kaip tėvas, pasakė, kad tarnybos neturi ką veikti. Tai jei tėvai taip kalba, ką lygioj vietoj čia bando įžvelgti valdininkai?“ – Eltai sakė A. Valinskas.

„Kai prieš 4,5 metų, (...) visuose portaluose ir kanaluose pasirodė informacija apie nesantuokinę jo dukrą, Petras Gražulis kreipėsi į tą pačią tarnybą, kad jie tą informaciją uždraustų. Ir ką tada pasakė tarnyba? Nieko – sakė, kad jis yra viešas asmuo, čia cituoju Petro Gražulio žodžius. Tai šioje vietoje tai yra ne kas kita, kaip ieškojimas šiknoj sliekų“, – teigė A. Valinskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad renginyje nebuvo kalbama apie tai, santuokoje ar ne gimė P. Gražulio dukra.

„Apie nesantuokinę dukrą mes net nešnekėjome, to nebuvo minima“, – teigė ilgametis laidų vedėjas.

„Tai visi šitie pseudo vaikų gynėjai tegul eina nafik“, – pridūrė A. Valinskas.

ELTA primena, kad dėl balandžio 1-ąją transliuotų „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (LRTK). Pasak jos, šiame renginyje elgtasi neatsakingai mažametės buvusio parlamentaro P. Gražulio dukros atžvilgiu.

„Manytina, kad šiuo atveju neatsakingai, neetiškai ir neįvertinant visų galimų neigiamų pasekmių elgėsi ne tik vaiko tėvai, bet ir renginio organizatoriai bei transliuotojai“, – teigiama tarnybos atstovų komentare.

Balandžio 1-ąją TV3 televizijoje transliuoti „Auksinių svogūnų“ apdovanojimai viešojoje erdvėje susilaukė kritikos dėl renginio vedėjų pajuokavimų apie P. Gražulį ir jo dukrą. Socialiniuose tinkluose piktintasi, kad apdovanojimų metu buvo aiškiai referuojama į mažametę P. Gražulio dukrą, kuri kartu su buvusiu parlamentaru dalyvavo renginyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste