G. Nausėda apie naują švietimo ministrą: neskubėsiu

Atsistatydinant švietimo ministrui Gintautui Jakštui, šalies vadovas Gitanas Nausėda tikina neskubėsiąs tvirtinti jo įpėdinio. Prezidentas sieks įsitikinti, kad naujasis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovas galėtų išdirbti visą likusį kadencijos laikotarpį.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 9:25 AM, atnaujinta Apr 10, 2024, 9:35 AM

„Turi būti įmanoma (rasti naują ministrą – ELTA). Kito kelio nėra, nes rizikuojame mūsų vaikų ateitimi. Gaila, kad ministras traukiasi iš posto tokiomis aplinkybėmis, bet, manau, susidariusiomis sąlygomis tai yra vienintelė išeitis“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Ieškosime tų tinkamų kandidatų ir aš tikrai neskubėsiu tvirtinti naujo ministro, kol neįsitikinsiu, kad tikrai šis ministras galės sėkmingai dirbti iki kadencijos pabaigos – nors atrodytų, kas čia per tikslas, jeigu liko keletas mėnesių“, – aiškino jis.

Šalies vadovas akcentavo, jog G. Jakštą pakeisiančiam politikui bus nelengva užimti ministro pareigas ir spręsti susiklosčiusią situaciją švietimo srityje.

„Suprantu, kad švietimo sektoriuje esame tiek sukėlę netvarkos, kad tikrai naujajam ministrui bus nelengva net ir tą netvarką pirmiausiai sutvarkyti – ką jau kalbėti apie strategijas. Bet privalome tai padaryti ir būtinai to sieksime“, – patikino G. Nausėda.

Klausiamas, ar jis ketina premjerei Ingridai Šimonytei siūlyti galimus kandidatus į ŠMSM vadovo poziciją, G. Nausėda nurodė, jog įmanomi visi variantai. Visgi, tęsė prezidentas, pirmiausiai norima aptarti situaciją su Vyriausybės vadove.

„Galbūt jau bus galimybių pakalbėti apie galimus kandidatus. Bet šiandien, kaip suprantu, pagrindinis susitikimo tikslas yra tiesiog ministro atsistatydinimas“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrui G. Jakštui pateikus atsistatydinimo prašymą, trečiadienį premjerė Ingrida Šimonytė susitiks ir aptars situaciją su prezidentu G. Nausėda.

Tęsiantis nesklandumams dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, antradienį ministras G. Jakštas dar kartą premjerei pateikė atsistatydinimo prašymą.

Kaip antradienio vakarą LRT televizijai teigė ministras, pasitraukti iš pareigų jį paskatino prieš pat spaudos konferenciją iš Vyriausybės vadovės komandos be diskusijų gautas pavedimas, susijęs su vienuoliktokų tarpinių patikrinimų vertinimo skale.

Apie pasitraukimą antradienį pranešė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras Ramūnas Skaudžius.

G. Jakštas atsistatydinimo raštą I. Šimonytei jau buvo įteikęs ir kovo viduryje. Visgi, tada Vyriausybės vadovė nutarė jo netenkinti.

Ministru G. Jakštas buvo paskirtas praėjusių metų vasarą, kai kilus skandalui dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo iš pareigų pasitraukė tuometė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste