R. Karbauskis sureagavo į griežtą I. Vėgėlės pareiškimą

Kandidatui į prezidentus, advokatui Ignui Vėgėlei trečiadienį viešai pranešus, kad jis atsisako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pasiūlytos finansinės paramos, valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis tikino, kad I.Vėgėlės vietoje ir pats būtų priėmęs tokį patį sprendimą.

Ramūnas Karbauskis.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 12:48 PM, atnaujinta Apr 10, 2024, 1:20 PM

„Manau, kad I.Vėgėlė padarė teisingai, nes iš to, kaip oponentai dabar elgiasi, jie bando visą laiką šnekėti, kad mes nusipirkome I.Vėgėlę. O mes, kai su juo tik tarėmės, manėme, kad jo paremti neįmanoma – buvome tuo įsitikinę“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė R.Karbauskis.

Anot jo, iš pradžių valstiečiai Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovų buvo informuoti, kad negalės finansiškai paremti nepriklausomo kandidato.

„Visą laiką sakiau, kad mes net negalime paremti, todėl po to man buvo labai keista, kai išaiškėjo, kad vis dėlto galime. Ir tik paskui pasakiau, kad reikėjo (I.Vėgėlės – aut.past.) pasiklausti, nes pagal tai, ką šneka mūsų ir jo oponentai, tokiu atveju finansinė parama galėtų būti meškos paslauga – tada jie sakytų, kad va, matote, jį nusipirko“, – argumentavo LVŽS pirmininkas.

Praėjusią savaitę R.Karbauskis teigė, kad partija svarstys galimybę prezidento posto siekiantį I.Vėgėlę paremti ir finansiškai.

„Bet kokiu atveju mes nebedalyvaujame rinkiminėje kampanijoje. Mes visą planą buvome pasidarę, finansavimą susiplanavę ir tikrai galime sau leisti prisidėti prie to kandidato, kurį mes dabar remiame rinkimų kampanijoje. Tai logiška. Bet mes klausime kandidato, ar jis tokio rėmimo norėtų. Ir jeigu jis pareikštų tokį norą, svarstytume galimybę paremti“, – tąkart ELTAI sakė R.Karbauskis.

Šis pareiškimas, anot valstiečių lyderio, ir buvo jo klausimas I.Vėgėlei, į kurį kandidatas trečiadienį ir atsakė.

„Tai yra jo atsakymas, ir jis yra, mano nuomone, labai teisingas, nes tie pinigai yra neverti to, kad konservatoriai, socialdemokratai ir kiti jo oponentai jį kaltintų, kad jis parduotas. Jis nei parsidavė, nei mes jį nupirkome“, – kalbėjo R.Karbauskis.

„Jeigu būčiau juo, taip pat pasakyčiau ne“, – pridūrė jis.

R.Karbauskis taip pat „absoliučia nesąmone“ vadina bendrovės „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenis, kad didesnė dalis valstiečių rinkėjų prezidento rinkimuose norėtų palaikyti dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą, o ne partijos paremtą I.Vėgėlę.

Kaip parodė „Vilmorus“ apklausa, tie, kurie prezidento rinkimuose teigė balsuosią už A.Verygą, paklausti, koks būtų antras jų pasirinkimas, dažniau mini G.Nausėdos (55 proc.), o ne I.Vėgėlės (7,5 proc.) pavardę.

Anot R.Karbauskio, tiek valstiečių, tiek I.Vėgėlės užsakytos gyventojų nuomonių apklausos rodo visiškai priešingą rezultatą.

„Bandoma įrodyti, ko iš tiesų nėra, nes sprendimas yra teisingas, jis labai naudingas I,Vėgėlei, ir I.Vėgėlė tai supranta – ir mes tai suprantame. Ir žmonės supranta, kad įvyksta vienijimasis, kurio Lietuvoje realiai nevyksta“, – nurodė jis.

Advokatas I.Vėgėlė trečiadienį feisbuke pranešė „priėmęs principinį sprendimą“.

„Reaguodamas į tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija svarsto siūlyti man finansinę paramą, iš anksto pranešu, kad turėsiu jos atsisakyti. Dėkoju už pasitikėjimą ir būtiną politinę, vertybinę nefinansinę paramą. Tačiau tokį sprendimą priėmiau todėl, kad noriu atstovauti visiems Lietuvos žmonėms. Noriu išlikti nepriklausomas, nešališkas, finansiškai neįsipareigojęs jokiai politinei partijai.

Dėkoju LVŽS už nefinansinę paramą ir visiems partijos nariams už palaikymą bei siekį bendradarbiauti. Kviečiu toliau telkti opozicines jėgas prieš dabartinę valdžią, kad pakeistume ydingą politinę sistemą ir atvertume ją žmonėms“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste