Teismas negrąžino į pareigas buvusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktoriaus R. Petraičio

Regionų administracinis teismas atmetė buvusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio skundą grąžinti jį į anksčiau eitas pareigas ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstines pravaikštas.

 Robertas Petraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Robertas Petraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 7:57 AM

Antradienį teismas paskelbė, kad nėra pagrindo tenkinti pareiškėjo prašymų, Eltai pranešė teismo atstovė Sigita Gamulėnienė.

Šis teismo sprendimas nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys 2021 metų kovą tuometinį NVSC vadovą atleido iš pareigų po neigiamo jo veiklos vertinimo. R. Petraitis nesutiko su šiuo vertinimu ir kreipėsi į teismą dėl atleidimo.

Sveikatos apsaugos ministro įsakyme akcentuojama, kad dėl NVSC vadovo neveikimo nėra tinkamai apdorojami, sisteminami ir teikiami kitoms institucijoms reikiami duomenys, o tai suteikia pagrindą teigti, kad keliama reali grėsmė visų šalies gyventojų sveikatai. Taip pat pažymima, kad direktorius, vienasmeniškai nevykdydamas įsakymuose įtvirtintų pavedimų, savo veiksmais ignoruoja ir nesilaiko norminių teisės aktų, sukuriančių teises ir pareigas visiems teisinio santykio dalyviams. Dėl įvardintų priežasčių NVSC vadovui skirtas papeikimas.

ELTA primena, kad, vykdant NVSC veiklos skaitmenizavimą, buvo rastos 804 neapskaitytos mirtys. Todėl ministras A. Dulkys NVSC vadovo R. Petraičio paprašė raštu pateikti paaiškinimus į tam tikrus klausimus. Gavęs NVSC vadovo paaiškinimus, A. Dulkys pavedė SAM ekspertams atsakymus įvertinti ir pateikti siūlymus. Gavęs ekspertų vertinimą, sveikatos apsaugos ministras R. Petraičiui pasiūlė trauktis iš einamų pareigų savo noru, tačiau NVSC vadovas nesutiko.

Sveikatos apsaugos ministerija, įvertinusi situaciją, nusprendė pradėti patikrinimą dėl NVSC vadovo R. Petraičio galimo tarnybinių pareigų pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.