Radviliškyje – mūšis dėl teisės anksčiau „pataisyti sveikatą“ Gali tekti bylinėtis

Radviliškio rajone ir toliau nebus galima anksti rytą „pataisyti sveikatą“ – išlenkti bokalą ar taurelę. Rajono taryba ketvirtadienį vykusiame posėdyje atmetė Vyriausybės atstovo Šiaulių ir Telšių apskrityse teikimą ir paliko galioti ankstesnį savo sprendimą, kuriuo nuo 5 iki 10 val. ryto uždraudė prekybą alkoholiniais gėrimais.

 Radviliškio rajono meras K.Račkauskis (dešinėje) įsitikinęs, kad priklausomybe sergančius žmones reikia gydyti ir riboti galimybę gauti svaigalų. Tuo tarpu Vyriausybės atstovas R.Pilibaitis paragino naikinti naująją tvarką.<br> lrytas.lt koliažas 
 Radviliškio rajono meras K.Račkauskis (dešinėje) įsitikinęs, kad priklausomybe sergančius žmones reikia gydyti ir riboti galimybę gauti svaigalų. Tuo tarpu Vyriausybės atstovas R.Pilibaitis paragino naikinti naująją tvarką.<br> lrytas.lt koliažas 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 1:53 PM, atnaujinta Apr 12, 2024, 1:59 PM

Naujoji tvarka įsigaliojo nuo balandžio 2-osios ir Savivaldybė iki šiol nebuvo gavusi nė vieno skundo, kad sutrumpintas girdyklų darbo laikas. Tačiau šiuo klausimu užsiėmė Vyriausybės atstovas Rimvydas Pilibaitis, parašęs teikimą ir pareikalavęs artimiausiame posėdyje atšaukti girdyklų darbo laiko ribojimą.

Teikime tikinama, kad Radviliškio rajono tarybos sprendimas prasilenkia su Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatomis. Pasak R.Pilibaičio, sprendimas naikintinas, nes juo ribojama prekyba alkoholiu ne tik ten, kur fiksuoti pažeidimai ar skundai.

Vyriausybės atstovo rašte nurodoma, kad naujoji tvarka atsidaro ne gyventojų ir įstaigų siūlymu, o mero Kazimiero Račkauskio iniciatyva.

Mat meras praėjusį rudenį, mokslo metų pradžioje, pakvietė gyventojus išsakyti nuomonę, gal verta trumpinti girdyklų darbo laiką ir taip tramdyti šlitinėjančius pavargėlius.

Apklausoje dalyvavo 2150 rajono gyventojų, kurių net du trečdaliai pritarė mero idėjai Į Savivaldybę atkeliavo šią iniciatyvą palaikančių Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos direktoriaus, Radviliškio ir Šiaulių rajono policijos komisariatų viršininko raštai, gyventojų skundai dėl nuo ankstaus ryto šlitinėjančių, viešosios tvarkos nepaisančių pavargėlių. 

Bendruomenės nariai neslėpė, kad jiems įsipyko viešosiose vietose gulinėjantys, gamtinius reikalus atliekantis ir praeivius savo elgesiu šiurpinantys girtuokliai.         

Savivaldybėje šiuo klausimu pasisakė ir Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais kontrolės komisija. Ji pažymėjo, kad alkoholio vartojimas sukelia daug problemų – tai susiję ir su smurtu šeimose, ir su pravaikštomis, ir su saugia aplinka. 

Šios komisijos rekomendacijoje nurodyta, kad dažniausiai konfliktus viešosiose viešose įžiebia būtent nuo alkoholio apsvaigę asmenys. Todėl politikams rekomenduota netrypčioti ir išperuoti šią piktžaizdę.

Radviliškio meras K.Račkauskis neslėpė nuostabos, kad dėl teisės anksčiau išgerti svaigalų į mūšį stojo Vyriausybės atstovas: „Mes nesulaukėme nė vienos pretenzijos iš baro ar kavinės, kurių laikas sutrumpintas. Keista, kad taip aršiai puolama ginti priklausomybe svaigalams sergančių žmonių teisė „pataisyti sveikatą“. Juk visiems aišku, kad nuo ankstaus ryto į girdyklas traukiama ne šampano ir austrių ragauti.“

Nors Radviliškio politikų dauguma ir atmetė Vyriausybės atstovo Šiaulių ir Telšių apskrityse teikimą, tikėtina, kad ši kova nepasibaigė ir gali keltis į teismą.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.