V. Čmilytė-Nielsen ragina atsakingai ieškoti naujojo švietimo ministro: laiko ne tiek, kad būtų galima eksperimentuoti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad premjerė Ingrida Šimonytė su koalicijos partneriais nėra aptarusi galimų kandidatūrų užimti naujojo švietimo ministro postą. Politikė mano, jog šiuo klausimu skubėti nereikėtų – likus kiek daugiau nei pusmečiui iki šios Vyriausybės kadencijos pabaigos, eksperimentuoti su kandidatais, jos manymu, negalima.

V. Čmilytė-Nielsen.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 10:29 AM, atnaujinta Apr 16, 2024, 10:30 AM

„Konkrečių pavardžių tikrai neaptarinėjome. Kaip suprantu, prezidentas yra pasakęs, kad neskubės tvirtinti (kandidatūros – ELTA), o premjerė yra pasakiusi, kad neskubės teikti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Manyčiau, kad dabartinėje situacijoje nereikėtų nuskubėti su bet kokiu kandidatu. Natūralu, kad laikas sudėtingas ir mėnesių liko nebe tiek daug, kad būtų galima eksperimentuoti. Pateisinu tai, kad atsakingai ieškoma kandidato“, – kalbėjo ji.

Nors politikė pripažino, jog švietimo bendruomenei artėja įtemptas laikotarpis – brandos egzaminų sesija, stojimų į aukštąsias mokyklas metas – V. Čmilytė-Nielsen tikisi, jog „premjerė sėkmingai susitvarkys su sudėtingu uždaviniu ir ras tinkamą kandidatą“ pakeisti pasitraukusį Gintautą Jakštą.

ELTA primena, kad tęsiantis nesklandumams dėl tarpinių patikrinimų, praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas. Laikinai jo pareigas pavesta eiti socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Ministru G. Jakštas buvo paskirtas praėjusių metų vasarą, kai kilus skandalui dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo iš pareigų pasitraukė tuometė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

I. Šimonytė buvo informavusi, jog prezidentui teiks naujo švietimo ministro kandidatūrą šios savaitės pradžioje.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.