G. Nausėda suteikė brigados generolo laipsnį Ž. Gaubiui ir flotilės admirolo laipsnį G. Premeneckui

Antradienį prezidentas Gitanas Nausėda už ypatingus gebėjimus ir išskirtinius nuopelnus Lietuvai ir jos kariuomenei suteikė brigados generolo laipsnį Žilvinui Gaubiui ir flotilės admirolo laipsnį Giedriui Premeneckui.

G. Nausėda<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 12:23 PM

„Per šį laikotarpį ne kartą įrodėte, kad esate pasirengę negailėdami jėgų ir gyvybės ginti Lietuvos valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę. Taip pat ir ateityje turėsite dorai ir garbingai atlikti Lietuvos karininko pareigas“, – apdovanojimų ceremonijoje teigė šalies vadovas, karininkams įteikdamas vardinius ginklus.

Brigados generolas Ž. Gaubys tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1994 metais. Jis dalyvavo tarptautinėse operacijose Bosnijoje ir Hercegovinoje, Irake ir Afganistano Islamo Respublikoje. Karininkas yra apdovanotas Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos krašto apsaugos sistemos medaliais.

Flotilės admirolas G. Premeneckas tarnybą krašto apsaugos sistemoje taip pat pradėjo 1994 metais. Jis yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, taip pat Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos krašto apsaugos sistemos medaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus