D. Grybauskaitė susitiko su Taivano prezidentu ir viceprezidente

Trečiadienio rytą Taivano prezidentas Lai Ching-te ir viceprezidentė Hsiao Bhi-khim susitiko su buvusia Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, praneša „Radio Taiwan“.

Dalia Grybauskaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 11:27 AM

Lai Ching-te atkreipė dėmesį, kad nuo tada, kai 2021 m. buvo įkurta Taivaniečių atstovybė Lietuvoje, abi pusės aktyviai bendradarbiauja tokiose svarbiose srityse, kaip puslaidininkiai ir žemės ūkis. Jis išreiškė viltį pagilinti šiuos santykius ir ieškoti tolesnių galimybių bendradarbiauti.

D. Grybauskaitė savo ruožtu pareiškė, kad Taivanas ir Lietuva geopolitiniu požiūriu yra panašiose pozicijose, nes tai yra palyginti nedidelės valstybės, esančios šalia didelių ir galingų kaimynų. Ji įvardijo tai kaip priežastį, dėl kurios Taivaną ir Lietuvą sieja tarpusavio supratimas. D. Grybauskaitė paragino pasitelkti demokratines sistemas kaip priemones sustiprinti Taivano klestėjimą ir pagerinti jo padėtį pasaulyje.

Remdamasi savo pačios vadovavimo patirtimi, D. Grybauskaitė paragino Lai Ching-te ir Hsiao Bhi-khim išlikti stipriems, kantriems ir ryžtingiems bei priimti sprendimus, kurie geriausiai atitiktų Taivano ir jo žmonių interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.