Vilniaus oro uoste leidosi į Maskvą skridęs lėktuvas: keleiviui prireikė skubios pagalbos

Vilniaus oro uoste šeštadienio popietę avariniu būdu nusileido į Maskva skridęs lėktuvas. Lietuvos oro uostų Komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius sakė, kad lėktuvas buvo priverstas nusileisti dėl sušlubavusios keleivio sveikatos.

Vilniaus oro uoste nusileido Pietų Korėjos prezidento lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr. 
Vilniaus oro uoste nusileido Pietų Korėjos prezidento lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 2:47 PM

„13 val. dėl prireikusios skubios medicininės pagalbos avariniam nusileidimui į Vilnių buvo nukreiptas Turkijos oro bendrovės „Corendon“ lėktuvas. Skrydis buvo iš Antalijos į Maskvą.

Lėktuve buvo 167 keleiviai. Vilniaus oro uoste lėktuvą pasitiko Valstybinės sienos apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgos, buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Po apžiūros greitoji pagalba išsivežė vieną keleivį, o ekipažą iki ligoninės palydėjo VSAT pareigūnai. 13.50 lėktuvas pakilo iš Vilniaus į Maskvą“, – portalui lrytas.lt sakė M.Zelenius.

Primename, kad ne taip seniai – spalį – Lietuvoje taip pat leidosi iš Turkijos į Rusiją skridęs lėktuvas dėl iškilusio pavojaus keleivės gyvybei. Tąkart Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad dėl staiga pablogėjusios keleivių sveikatos Lietuvoje netikėtai nusileidžia bent keli orlaiviai per mėnesį.

Sprendimą leistis tokiais atvejais priima lėktuvo įgula, konkrečiai – lėktuvo kapitonas. „Medikų, pasienio tarnybų ir oro uostų tarnybų reagavimas ir visos procedūros yra pakankamai standartizuotos ir vykdytos ne vieną kartą.

Tokie netikėti nusileidimai Lietuvos oro uostuose dažniausiai yra dėl staiga ištikusių keleivių sveikatos problemų, ir tokiais atvejais numatyta standartinė procedūra, kad orlaivis leidžiasi į artimiausią oro uostą“, – anąkart aiškino T.Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.