Neblaivus avariją sukėlęs buvęs viceministras P. V. Žiūkas trejiems metams neteko teisės vairuoti

Neblaivus avariją Vilniuje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2012, 4:14 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:52 PM

Administracinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas ketvirtadienį jam taip pat skyrė 4 tūkst. litų baudą.

Teismas pensininkui skyrė minimalią nuobaudą, atsižvelgdamas, kad jis pripažino kaltę ir gailėjosi dėl savo poelgio, be to, neturi galiojančių nuobaudų.

P. V. Žiūkui grėsė ne tik bauda iki 5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, bet administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

70-metis P. V. Žiūkas avariją neblaivus sukėlė gegužę, švęsdamas draugo gimtadienį ir susitikęs su kitais draugais.

Rygos gatvėje jo visureigis „Subaru Forester“ kliudė stovintį automobilį ir jį apgadino.

Automobilio savininkas su šeima buvo šalia, jis žurnalistams pasakojo matęs, kad visureigio vairuotojas apsižiūrėjo, kad automobilyje nieko nėra ir nuvažiavo. Vyras puolė gaudyti vairuotoją - šis sustojo šalia Justiniškių ir Rygos gatvių sankryžos, nes prie sankryžos žalio šviesoforo signalo laukė kiti vairuotojai.

Apie bėglį iš karto pranešta policijai, tačiau žmonės patys sulaikė visureigio vairuotoją. Jis iš karto pasakė esąs buvęs viceministras, siūlė susitarti. Konkrečios sumos vyras nenurodė.

„Vyras buvo akivaizdžiai neblaivus. Jis pirma dar atrodė žvalus, tačiau akyse ėmė girtėti. Vyras susvirduliavo ir veidu trenkėsi į asfaltą“, – sakė visureigio vairuotoją sučiupęs vyras.

P. V. Žiūkui buvo nustatytas sunkus - 2,85 promilės alkoholio - girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.