Pedofilija kaltinamas garliaviškis D. Skučas lieka už grotų

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį bandė atversti 9-erių metų giminaitės žaginimu, seksualiniu prievartavimu ir sumušimu kaltinamo Dariaus Skučo bylą. Į teismo posėdį neatvykus nukentėjusiajai, byla nebuvo pradėta nagrinėti. D.Skučui, kuriam už inkriminuojamus nusikaltimus gresia įkalinimas iki 15 metų šiandien pratęstas suėmimas dar trims mėnesiams.

9-erių metų mergaitės žaginimu, seksualiniu prievartavimu bei sumušimu kaltinamam garliaviškiui D. Skučui gresia įkalinimas iki 15 metų<br>N. Povilaitis
9-erių metų mergaitės žaginimu, seksualiniu prievartavimu bei sumušimu kaltinamam garliaviškiui D. Skučui gresia įkalinimas iki 15 metų<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 28, 2012, 6:29 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:39 PM

24 metų Garliavos gyventojas D. Skučas buvo sulaikytas paskutinę praėjusių metų dieną, netrukus po to, kai į policiją kartu su motina kreipėsi nuo šio veikėjo nukentėjusi mažametė jo giminaitė.

Mergaitė Kauno rajono kriminalinės policijos tyrėjoms pasakojo ketverius metus saugotą paslaptį – kaip ją, sulaikusią vos 9-erių metų seksualiai išnaudojo, žagino bei prievartavo girtas giminaitis D. Skučas. Siekdamas palaužti savo auką jis grasino išžudyti visą mažametės šeimą.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad mažametę neblaivus D. Skučas prievartavo ir žagino du kartus, o kartą liepdamas niekam nesiskųsti apie patirtą prievartą jai smogė kumščiu į veidą.

Nuskriaustą mergaitę pedofilija kaltinamas garliaviškis terorizavo ketverius metus. Ūmiu būdu garsėjantis, niekur nesimokęs ir nedirbęs vyras grasino nužudyti ne tik ją, bet ir visą šeimą, sudeginti namus. Pasak teisėsaugininkų, savo auką žagintojas baugino ir dviejų žmonių nužudymu įtariamo velionio Drąsiaus Kedžio pavyzdžiu. Nusikaltėlis mergaitei grasino pasielgsiantis taip, kaip padarė toje pačioje Garliavos gyvenvietėje gyvenęs D. Kedys.

Paskutinę praėjusių metų darbo dieną policijos pareigūnams sulaikius D. Skučą jis neigė žaginęs giminaitę. Netrukus įtariamasis sulaukė netikėto smūgio, aukos parodymus dalinai patvirtino jo brolis.

„Nors apie šią nusikalstamą veiką buvo sužinota tik po ketverių metų, bet tai nesutrukdė tinkamai atlikti ikiteisminį tyrimą: per dvi savaites buvo atlikti visi proceso veiksmai, kartu su ikiteisminio tyrimo teisėju apklausėme nukentėjusią teismo vaikų apklausos kambaryje“, – pasako ikiteisminiam tyrimui vadovęs ir byloje valstybinį kaltinimą palaikantis Kauno apygardos prokuroras Andrius Kiuršinas.

Pasak teisėsaugininkų, pedofilo išniekinta, o vėliau ketverius metus terorizuota mergaitė išties buvo smarkiai įbauginta. Vos užsiminus apie nusikaltimą, ji pradėdavo drebėti ir krūpčioti. Moksleivei prireikė rimtos psichologų pagalbos.

Tardymo izoliatoriuje dar trims mėnesiams palinktas D.Skučas nėra susijęs jokiais giminystės ryšiais su D.Kedžio teta ir krikšto motina Audrone Skučiene.

Jei D.Skučo kaltė bus įrodyta teisme, jam grės įkalinimas iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.