D. Kedžio šalininkei gresia byla dėl paskleistų gandų apie „Akropoliuose“ vagiamus vaikus

Kretingoje gyvenančiai Audrei Kontrimaitei, socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pradėjusiai skleisti informaciją esą Lietuvos „Akropoliuose“ yra vagiami vaikai, kurie tampa organų donorais, gresia baudžiamoji byla dėl melagingos informacijos skleidimo.

A. Kontrimaitė birželio pradžioje pirmoji savo puslapyje „Facebook“ paskleidė informaciją, kad didžiausiuose prekybos centruose yra masiškai grobiami vaikai.<br>„Facebook“
A. Kontrimaitė birželio pradžioje pirmoji savo puslapyje „Facebook“ paskleidė informaciją, kad didžiausiuose prekybos centruose yra masiškai grobiami vaikai.<br>„Facebook“
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 2, 2012, 11:09 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:27 PM

Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje tyrimo valdyba vis dėl to nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingos informacijos skleidimo. Jį pavesta atlikti Klaipėdos tyrėjams.

Arši Drąsiaus Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės šalininkė A. Kontrimaitė birželio pradžioje pirmoji savo puslapyje „Facebook“ paskleidė informaciją, kad didžiausiuose prekybos centruose yra masiškai grobiami vaikai. Vėliau ši informacija pasklido ir interneto komentaruose.

Gandai nutilo tik tada, kai vidaus reikalų ministras Artūras Melianas liepė policijos generaliniam komisarui Sauliui Skverneliui paaiškinti, kiek šie gandai turi tiesos, o jei neturi, surasti ir nubausti kaltuosius.

Kadangi policijoje nei vieno vaikų grobimo atvejo nebuvo užregistruota, buvo pradėtas tyrimas.

„Viešai platinami gandai apie grobiamus vaikus neturi jokio pagrindo, o tokią informaciją platinantys žmonės užsiima nusikalstama veika, už kurią gresia baudžiamoji atsakomybė“, - sakė Lietuvos policijos vadovas.

„Vertindamas mūsų policijos pareigūnų darbą, neabejojau, jog viešai skleidžiami gandai tėra noras nusikalstamu būdu visuomenėje kurstyti nesaugumo jausmą“, - tada sakė vidaus reikalų ministras.

Baudžiamojo kodekso 285 straipsnis dėl žinomai melagingos informacijos skleidimo numato baudą, areštą arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.