Įkaušusį Šiaulių šulą iš „Porsche“ iškrapštė patruliai

Nusikalstamo pasaulio šulu laikomam šiauliečiui 42 metų Ernestui Miliui – nemalonumai. Šiaulietis girtutėlis įkliuvo prie prabangaus sportinio automobilio „Porsche Panamera“ vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 2, 2012, 9:08 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:33 PM

Įtartinai manevruojančio automobilio suskubta ieškoti, kai liepos 1-osios naktį į policiją paskambino anonimas. Netrukus patruliai pastebėjo Ežero gatve važiuojantį sportinį automobilį. Vairuotojas reikalavimui sustoti pakluso išsyk.

Pareigūnai užuodė alkoholio tvaiką ir pasiūlė pasitikrinti alkoholio matuokliu. Jis parodė, kad E. Miliaus kraujyje – 2,02 promilės alkoholio. Tai laikoma vidutiniu girtumu.

Iš per 300 tūkstančių litų kainuojančios mašinos išlaipintas ir porą valandų sulaikymo kameroje praleidęs E. Milius tą pačią naktį buvo išleistas į namus.

Vyriškiui teks stoti prieš teismą, kuris skirs nuobaudą už vairavimą išgėrus. Už šį pažeidimą baudžiama 2000-3000 litų bauda su vairuotojo pažymėjimo atėmimu 2-3 metams. Tiesa, bauda gali būti pakeista į administracinį areštą.

E. Milius ir ketveriais metais jaunesnis jo brolis Vaidotas yra priskiriamas prie įtakingiausių Šiaulių nusikalstamo pasaulių šulų. Jie buvo įsivėlę į ne vieną istoriją, bet dažniausiai išsisukdavo nuo atsakomybės.

Prieš porą dešimtmečių E. Milius buvo Šiaulių mafijos tėvu pasikrikštijusio Vido Antonovo parankinis. Jis su gaujos nariais buvo nuteistas už valstybinio turto prievartavimą. Vėliau E. Miliaus pavardė buvo minima užsakomosios žmogžudystės byloje, bet visi kaltinimai jam subliūško.

Prieš 13 metų E. Milius buvo tarp įtariamųjų, kurie pasamdė ukrainietį žudiką. Jam buvo patikėta nužudyti Šiaulių nusikalstamo pasaulio šulus Vladislovą Stanaitį, pravarde Stalonė, Gytaną Rasiulį, pravarde Brokeris, ir Ramūną Stungurį, pravarde Muminas.

Kelis mėnesius izoliatoriuje praleidęs E. Milius buvo išleistas už užstatą.

Sėkmė lydi ir ūmiu būdu garsėjantį E. Miliaus brolį 4 metais jaunesnį Vaidotą. Šis šiaulietis buvo kaltinamas 1996 m. surengęs žiaurią egzekuciją kavinės darbuotojui, o 1998 m. naktiniame klube peiliu mirtinai sužalojęs klaipėdietį, karatė meistrą Artūrą Norkų.

Belgijoje slapstęsis V. Milius teisme buvo išteisintas, nes vieni liudytojai pakeitė parodymus, kitiems sušlubavo atmintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.