Nuteista panevėžietė, bandžiusi praturtėti iš motinystės

Tikėjosi būti išteisinta

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 2, 2012, 7:40 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:37 PM

Tikėjosi būti išteisinta

„Turiu du mažus vaikus, todėl esu dviguba nusikaltėlė“, - prieš teismo posėdį tarstelėjo veidą slepianti jauna moteris. Ji nepajėgė valdyti savo jaudulio, nors sakė laukianti sau palankaus teismo sprendimo.

Deja, teismas nepatikėjo D. Tatarūnienės pasirinkta gynyba. Nors įstatymas už moters padarytus pažeidimus numato laisvės atėmimo bausmę, tačiau šįkart buvo paskirtos tik piniginės baudos. Tiesa, jos tikrai nemenkos.

Už sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir dokumentų klastojimą jai skirta 26 tūkstančių litų bauda. Be to, D. Tatarūnienė „Sodrai“ turės grąžinti neteisėtai gautus 80 tūkstančių litų.

Alga išaugo dešimteriopai

Moterų sporto klubo „Amazonių sala“ savininkė ir direktorė D. Tatarūnienė į prokurorų akiratį pateko 2009 metais.

Dėl įtarimų jai į prokurorus kreipėsi „Sodros“ specialistai. Jiems kilo įtarimų, ar sporto klubo vadovė fiktyviai nepasididino atlyginimo, kad galėtų gauti didesnes išmokas motinystės ir vaiko auginimo atostogų metu.

Paaiškėjo, kad 2008 metais staiga ėmė sparčiai didėti D.Tatarūnienės atlyginimas. Pradžioje nuo 800 litų jis išaugo iki 2000. Dar po kelių mėnesių jis pasiekė 7000 litų. Kaip tik tuo metu moteris laukėsi kūdikio.

Įrodyta, kad klastojo

Tyrimą atlikusi prokurorė Aurelija Gališanskytė sakė, kad tuo metu labai padidėjo sporto klubo pajamos. Paaiškėjo, kad to pasiekta klastojant dokumentus.

Moterys, atėjusios pasportuoti, įsigydavo abonementą vienam mėnesiui. Tačiau „Amazonių salos“ direktorė dokumentuose nurodydavo, kad klientės klubo paslaugas perka visiems metams. Todėl neva už paslaugas gaunamos fiktyvios pinigų sumos išaugdavo daugiau, nei dešimteriopai.

Teisme D.Tatarūnienė aiškino nemokėjusi tvarkyti buhalterijos, todėl kilo nesusipratimų. Tačiau liudininkų apklausa ir patikrinti dokumentai įrodė akivaizdų sukčiavimą.

„Sodra“ pareikalavo, kad įstatymus pažeidusi panevėžietė grąžintų visus per pirmojo vaiko auginimo laikotarpį jai sumokėtus pinigus. Ši suma sudarė 105 tūkstančius litų.

Tačiau teismas tik dalinai patenkino „Sodros“ prašymą. Nuteistoji turės sumokėti tik tą pinigų dalį, kuris jai buvo išmokėtas neteisėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.