Seksualiai 13-metę išnaudojusiam V. Zukui teismas sušvelnino bausmę

Trylikametę Šiaulių globos namų auklėtinę seksualiai išnaudojusiam 59 metų šiauliečiui Vytautui Zukui už grotų reikės praleisti nebe aštuonerius, o šešerius metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 2, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:37 PM

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį nusprendė, kad Šiaulių apygardos teismas nepelnytai skyrė V. Zukui už tokį nusikaltimą numatytą bausmės vidurkį, nes jis mergaitės nežagino, liepė tik laikyti ranką prie jo lytinių organų, be to ir smurtas nebuvo intensyvus.

22 metų Donatui Navickui Šiaulių apygardos teismo paskirta dviejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė už poveikį nukentėjusiam asmeniui liko nepakeista.

Ši istorija prasidėjo 2009 metų rudenį, kai V. Zukas susipažino su trylikamete Šiaulių globos namų auklėtine. Vakare savo namo kieme pastebėjęs trypčiojančią mergaitę, vyras pasidomėjo, kodėl ši neinanti namo. Išgirdęs atsakymą, kad jos tėvai išvykę ir ji neturi kur dėtis, pasikvietė ją į savo namus.

Vėliau paaiškėjo, kad paauglė melavo dėl išvykusių tėvų. Tąkart ji pabėgusi iš globos namų ir ieškojo kur prisiglausti.

Po pirmojo apsilankymo trylikametė tapo dažna viešnia V.Zuko namuose. Ji pas vyrą užsukdavo po porą kartų per savaitę, sutvarkydavo jam kambarius, o šis už tai atsilygindavo pinigais arba cigaretėmis.

Draugystė su V. Zuku tapo vis artimesnė. Kartą, kaip pasakojo paauglė, jis apsinuogino, uždėjo mergaitės ranką antsavo lytinių organų ir liepė masturbuoti, kitą kartą jis per drabužius lietė trylikametės intymias vietas.

Skųstis paauglė neskubėjo. Atvirkščiai, paprašyta atsivesti draugių, ji taip ir padarė, tačiau, kaip vėliau teigė mergaitės, vyras jų nelietė ir seksualiai nepriekabiavo.

V. Zukas už grotų atsidūrė, kai trylikametė apie jo „darbelius“ papasakojo globos namų auklėtojoms. Vyras buvo sulaikytas, tačiau visaip bandė išvengti jam gresiančios bausmės. Taip į šią istoriją buvo įtrauktas D. Navickas.

V. Zukas parašė laišką ir paprašė, kad D. Navickas surastų mergaitę ir lieptų jai laišką perrašyti savo ranka, o po to tą laišką persiųsti į prokuratūrą.

Laiške buvo teigiama, kad V. Zukas yra nekaltas, kad mergaitė jį apkalbėjo. Už savo parodymų neigimą trylikametė gavo 50 litų, tačiau tyrėjai nepatikėjo, kad šį laišką parašė paauglė.

V. Zukas niekada kaltu neprisipažino. Jis teigė, kad su paaugle bendravo tik norėdamas jai padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.