Tėvo žudikas kalės 15 metų

Nors klaipėdietis ir nepripažino atėmęs gyvybę tėvui, už žiaurų artimo žmogaus nužudymą jam skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Motina neišgirdo nuosprendžio sūnui – prieš 10 dienų ji mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Jul 3, 2012, 9:22 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:17 PM

38 metų Artūras Buganauskas savo kaltę pripažino iš dalies.

Teisiamasis neneigė, kad keletą kartų trinktelėjo tėvui, bet aiškino, jog nužudyti nebūtų pajėgęs – esą yra fiziškai per silpnas.

Mušė išgėręs vyno

Klaipėdoje, I.Kanto gatvėje, gyvenęs Jonas Buganauskas mirė pernai vėlų birželio 22-osios vakarą. Dieną iki mirties išvydusi prastos būklės vyrą kaimynė iškvietė greitąją pagalbą, tačiau jis atsisakė važiuoti į ligoninę ir tai patvirtino savo parašu.

Likus porai dienų iki tragedijos A. Buganauskas dėl neaiškių priežasčių liejo pyktį ant savo tėvo – mušė jį rankomis ir spardė į pilvą, kojas ir krūtinę. Nuo smūgių tėvui lūžo trys šonkauliai.

„Aš negalėjau tėvo nužudyti. Kumščiais mušiau. Nelabai prisimenu, į kurias vietas, buvau išgėręs vyno. Spardyti negalėjau – mano kojos nelabai sveikos, dėl jų ligoninėje gulėjau.

Mačiau, kad tėvui kraujas bėgo iš nosies, bet sakė, jog išgėrė kavos ir pakilo kraujospūdis”, – Klaipėdos apygardos teisme aiškino A. Buganauskas.

Kaimynai kviesdavo policiją

Jis svarstė, kad tėvą galėjo kažkas užpulti gatvėje netoli namų, – esą jis apie tai jam buvo užsiminęs.

„Tėvas man padėjo gyventi. Aš neklausydavau, išgerdavau, tuomet garsiai šaukdavau. Gavęs pensiją tėvas kartais pinigų duodavo ir man. Išleisdavau alkoholiui.

Tėvas mane dėl to bardavo, kartais kildavo muštynės, kaimynai buvo ir policiją iškvietę”, – kalbėjo A. Buganauskas.

Nepasirodė laidotuvėse

Vyras tikino, kad jo psichikos būklė prasta, ir prašė skirti stacionarią medicinos ekspertizę.

A. Buganauskas anksčiau buvo gydytas dėl psichikos sutrikimų. Medikai konstatavo, kad tai yra alkoholio vartojimo pasekmės.

Pasak A. Buganausko, lemtingąjį rytą atsikėlė, priėjo prie tėvo lovos – jis jau buvo miręs. Motina jam davė tėvo telefoną – jį nunešė į lombardą ir namo nebegrįžo.

Nepasirodė jis ir kitą dieną, nedalyvavo tėvo laidotuvėse.

Paklaustas, ką tuo metu veikė, sakė gėręs ir klaidžiojęs gatvėmis.

Teisiamojo motina mirė

Kad A. Buganauskas nevaldė rankų išgėręs, teisme sakė ir invalido vežimėlyje nemažai laiko praleisdavusi jo motina. Ji pripažino bijodavusi sūnaus, jam būnant namuose dažniausiai neišeidavo iš savo kambario, kad jam neužkliūtų.

Triskart teistas A. Buganauskas pastaruosius ketverius metus nedirbo. Jis teigė, kad šiek tiek pinigų prasimanydavo, mat moka siūti.

Nuosprendžio išklausyti atėjo A. Buganausko sesuo Daiva Steponavičienė su vyru.

„Meldžiuosi už juos abu – ir motiną, ir brolį. Prašau Dievo, kad jam būtų gailestingas”, – kalbėjo D. Steponavičienė. Ji nemano, kad 62 metų motinos mirtį pagreitino išgyvenimai dėl sūnaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.