Kretingiškė apklausta dėl gandų apie prekybos centruose grobiamus vaikus

Aiškėja, kas galėjo paskleisti melagingą žinią apie prekybos centruose neva masiškai grobiamus vaikus, kurie vėliau panaudojami kaip organų donorai. Klaipėdos apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai trečiadienio popietę apklausė kretingiškę, aktyvią Neringos Venckienės šalininkę Audrę Kontrimaitę. Įtarimai jai kol kas nepareikšti, tačiau tikėtina, kad moteris galėjo prisidėti sėjant paniką visuomenėje. Ar tai buvo daroma tyčia siekiant įnešti dar didesnę sumaištį ir įtampą šalyje, pareigūnai vis dar aiškinasi.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2012-07-04 19:28, atnaujinta 2018-03-18 10:41

Apklausa Kretingos rajono policijos komisariate truko daugiau nei valandą. Po jos iš pastato A. Kontrimaitė pasileido bėgti, siekdama išvengti žiniasklaidos dėmesio. Jeigu paaiškėtų, kad ji paskeidė klaidinančią informaciją, jai grėstų dvejiems metams netekti laisvės. Kol kas šioje byloje dar niekam nėra pareikšti įtarimai.

Nustatyti, kas skleidė šiuos gandus apie prekybos centruose grobiamus vaikus, pareigūnų teigimu, nebuvo sudėtinga. A. Kontrimaitė šiais gandais, kurie, kaip teigė policija, neturi realaus pagrindo, dalijosi socialiniame tinkle „Facebook“.

Sunkiausia esą nustatyti pirminį šaltinį. „Versijų turime įvairių. Viena iš jų – siekis pakenkti prekybos centrui, sumenkinti jo vardą, nes paskleistoje informacijoje minimas tik „Akropolis“. Tačiau negalime atmesti ir to, kad buvo siekiama įnešti sumaištį visuomenėje, tokiu jautriu būdu, susijusiu su vaikais, jų saugumu“, - aiškino ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Simona Genys. Jo teigimu, tai pirmoji tokio pobūdžio byla, kurios ėmėsi uostamiesčio prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas po prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ vadovybės skundo pradėtas prieš tris savaites. Policijos duomenimis, pastaraisiais metais nei iš prekybos centrų, nei iš kitų vietų nebuvo pagrobtas nė vienas vaikas. Svarstymai apie vaikų pagrobimus internete pasirodė maždaug prieš mėnesį ir sulaukė daugybės „Facebook” lankytojų komentarų su vis naujais teiginiais apie neva dingusius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.