Kalėjimą garantavo grasinantys laiškai (atnaujinta)

˙

Vyras nuolat rašė grasinančius laiškus prokurorams ir teisėjams.<br>V. Ščiavinskas
Vyras nuolat rašė grasinančius laiškus prokurorams ir teisėjams.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2012-07-05 11:47, atnaujinta 2018-03-18 10:17

Prieš tai jo bausmės laikas buvo kiek trumpesnis -- aštuoneri metai ir keturi mėnesiai.

Jaunas vyras jaučia silpnybę rašyti grasinančius laiškus teisėsaugos atstovams. Jo grasinimų, "pagardintų" keiksmažodžiais gavo keli Kėdainių, Utenos, Panevėžio ir Šiaulių prokurorai bei teisėjai.

Vienas iš terorizuotųjų - Kėdainių apylinkės teismo teisėjas. Jam išsiųstame laiške buvo grasinama nupjauti galvą, išdurti akis, paleisti žarnas ir nužudyti šeimą už tai, kad teisėjas priėmė nutartį Laimutei Stankūnaitei grąžinti dukrą. Grasintojas pasirašė Mindaugo Dolotovo vardu.

Keturių klasių išsilavinimą turintis R.Mickevičius grasinimus siunčia iš už grotų. Negana to, nuteistasis iš kai kurių prokurorų reikalavo tūkstantinių sumų, kad grėsmingi pažadai nebūtų įvykdyti.

Kiek realūs šie grasinimai -- nežinia. Tačiau už tokius laiškus Romui M. bausmė nuolat pratęsiama, o išėjimo į laisvę laikas tolsta.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras gegužės mėnesį teismui perdavė dar vieną išnagrinėtą bylą.  Joje Romas M. kaltinamas turto prievartavimu ir grasinimais nužudyti.

Nustatyta, kad praėjusiais metais jis išsiuntė laiškus Panevėžio apygardos prokurorei, o šių metų vasarį - Kėdainių apylinkės bei Utenos apylinkės teismų dviem teisėjams.

Šiuose laiškuose liejosi panašūs grasinimai -- nupjauti galvą, išbadyti akis, ištraukti vidaus organus. Taip pat buvo grasinama susidoroti su šeimų nariais. Grasintojui nepatiko prokurorės ir teisėjų tiesioginiame darbe atlikti veiksmai bei priimti sprendimai.

Dviejuose iš šių laiškų buvo reikalaujama dviejų ir penkių tūkstančių litų.

Moteris gavo ne vieną necenzūrinių žodžių prikaišytą laišką. Juose irgi buvo tie patys grasinimai susidoroti žiauriai kankinant. Grasintojas savo aukai žadėjo išlupti akis, nupjauti ausis, po to išprievartauti. Vieno laiško dalis buvo parašyta krauju.

Prieš tai R.Mickevičius jau buvo kelis kartus teistas už panašius grasinimus. Praėjusių metų gruodį jis buvo nuteistas 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme už tai, kad grasino Kėdainių rajono prokuratūros prokurorei. Subendrinus šią bausmę su anksčiau skirtąja, visas laisvės atėmimo laikas išsitęsė iki 8 metų ir 4 mėnesių.

Manoma, kad tokių grasinimų R. Mickevičius ėmėsi dėl neįtikėtinų priežasčių. Jis siekia kaip galima ilgiau pasilikti gyventi už grotų. Pradžioje jis buvo teisiamas dėl smulkių vagysčių.

Po keliolikos teistumų atlikinėdamas bausmes, jaunas vyras suprato, kad lengviausia išgyventi yra valdiškoje įstaigoje. Gyventi pataisos namuose jam labai patiko. Ten niekuo nereikia pačiam rūpintis: šiltas maistas, švari lova ir stogas virš galvos visada garantuoti.

R.Mickevičius sumanė planą, kaip net neišėjus į laisvę galima nusikalsti ir už tai gauti naują bausmę. Kai pirmą kartą vyro planas pavyko, jis grasinimo laiškus prokurorams ir teisėjams ėmė tiesiog tiražuoti.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?