Pažeidėjus įklampino pareigūnams bruktas kyšis

Atsakomybės išvengti bandžiusiems dviem kelių eismo taisyklių pažeidėjams labai nepasisekė – jie bus baudžiami ir dėl bandymo papirkti pareigūnus.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjai tikėjosi išsisukti pasiūlę kyšius.<br>I. Budzeikaitė
Kelių eismo taisyklių pažeidėjai tikėjosi išsisukti pasiūlę kyšius.<br>I. Budzeikaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 5, 2012, 1:24 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:12 AM

Ankstų trečiadienio rytą apie 4 val. 30 min. patruliai Dučių (Pakruojo r.) sustabdė 22 metų Š. P. vairuojamą automobilį. Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu, paaiškėjo, kad jis išgėręs. Prietaisas parodė, kad vaikino organizme alkoholio koncentracija siekia 0,96 promilės. Tai laikoma lengvu girtumu.

Įkliuvęs vairuotojas bandė papirkti pareigūnus – pasiūlė jiems 200 litų kyšį. Įtariamasis sulaikytas ir apklaustas. Jis bus baudžiamas ir dėl vairavimo išgėrus, ir dėl bandymo papirkti.

Tą pačią dieną nesėkmingai įsiūlyti pinigų policininkams pabandė ir greitį viršijęs 48 metų S. S. Kuliniūnų (Radviliškio r.) kaime sustabdytos mašinos vairuotojas patruliams bruko 100 litų kupiūrą. Patruliai sulaikė kyšininką ir jį apklausė.

Už bandymą papirkti pareigūną baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Jei siūlomas kyšis viršija 250 MGL (32500 litų), kyšininkui gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.