Teismas pratęsė A. Romanovskio suėmimo terminą

Suimtasis lobistas A. Romanovskis neigia jam pateiktus įtarimus.

A. Romanovskio suėmimo terminas baigėsi birželio 5 dieną apie 17 valandą.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
A. Romanovskio suėmimo terminas baigėsi birželio 5 dieną apie 17 valandą.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2012-07-05 17:48, atnaujinta 2018-03-18 10:01

Ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai prašė A. Romanovskio suėmimą pratęsti mėnesiui. Teismas pratęsė savaitei, iki kito penktadienio.

Seimo nario Vito Matuzo papirkimu įtariamas A. Romanovskis 15 - kai parų buvo suimtas birželio gale. Jo advokatas pateikė prašymą, kad jo ginamasis būtų paleistas anksčiau laiko. Trečiadienį, birželio 4-ąją teismas šį prašymą atmetė.

A. Romanovskio suėmimo terminas baigėsi birželio 5 dieną apie 17 valandą. Likus kiek daugiau, nei valandai iki termino pabaigos, teisėjas paskelbė savo sprendimą.

Panevėžio apygardos prokuroras Audrius Leonavičius sakė, kad prašymas pratęsti A. Romanovskio suėmimą pagrįstas. Siekiama, kad būdamas laisvėje įtariamasis nesutrukdytų atlikti pradėtą ikiteisminį tyrimą. „Pirmą kartą mes prašėme jį suimti 3 mėnesiams, tačiau teismo sprendimas buvo 15 parų. Per tą laiką skubėjome, tačiau nespėjome atlikti visų reikalingų procesinių veiksmų. Todėl prašydami pratęsti šią kardomąją priemonę norime netrukdomi tęsti savo darbą“, - sakė A. Leonavičius.

Prokuroras patvirtino, kad A. Romanovskiui pateikti įtarimai dėl kyšio Seimo nariui V.Matuzui. Į klausimą, kokio dydžio suma tai galėjo būti, A. Leonavičius atsakė, jog „daugiau, nei 100 MGL“.

Skubiu žingsniu vedamas su antrankiais iš teisėjo kabineto, A. Romanovskis spėjo atsakyti į kelis žurnalistų klausimus. Jis pasakė, kad šiuo metu gyvenimo sąlygos areštinėje yra pakenčiamos, tačiau pačioje pradžioje buvo košmariškos.

Suimtasis lobistas A. Romanovskis neigia jam pateiktus įtarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.