Naktinė Palanga: į policijos komisariato kameras vos tilpo sulaikytieji

Naktinis Palangos gyvenimas kunkuliuoja – liejasi alkoholis, per kraštus veržiasi svaigalų padauginusių jaunuolių agresija bei silpnaprotystė. Savaitgalio naktį policijos komisariato kamerose vos tilpo visi sulaikytieji, juos vos spėta vežti iš miesto centro. Už pasipriešinimą policininkams buvo sulaikyta ir viena mergina, o jos draugas sugebėjo sužaloti pareigūną.

J. Basanavičiaus gatvėje šis jaunuolis nepažįstamą merginą pavadino "žertva", o paskui kumščiais puolė jos draugą.<br>N. Povilaitis
J. Basanavičiaus gatvėje šis jaunuolis nepažįstamą merginą pavadino "žertva", o paskui kumščiais puolė jos draugą.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-07-09 08:35, atnaujinta 2018-03-18 08:11

Palangoje patruliavę Viešojo saugumo tarnybos (VST) vyrai praėjusią naktį vos spėjo suktis, mieste siautėjo girti bei agresyvūs poilsiautojai, policija nuolatos gaudavo pranešimus apie vykstančias muštynes, arba ant kojų nepastovinčius girtutėlius jaunuolius.

Paryčiais komisariato laikinojo sulaikymo kameros vos talpino visus areštantus, patalpose tvyrojo sunkiai nusakomas tvaikas. Tai dvokas, kuriame susimaišė šlapimo, prakaito ir prieš aršuolius naudotų ašarinių dujų kvapas. Visi, kuriems pareigūnai prieš jų valią geranoriškai suteikė laikinąjį prieglobstį buvo girti, ne vienas jų dar ir apsišlapinęs.

Užkliudžius merginą kilo muštynės

Apie 1 valandą nakties VST ekipažai skubėjo į pagalbą J. Basanavičiaus gatvėje patruliavusiems kolegoms, kur vyko muštynės. Pasirodę pareigūnai ant grindinio paguldė abu susikibusius jaunuolius, dar nebuvo aišku kas ką užpuolė. Netrukus ėmė aiškėti snukdaužio chronologija, du vaikinai ėjo su savo draugėmis, kai vienas jų netyčia užkliudė svetimą damą. Šio menkaverčio incidento pakako įsiplieksti rimtam konfliktui, iš Kretingos atvykęs girtas jaunuolis merginą pavadino „žertva“ ir netrukus kumščiais puolė jos draugą.

Nuvežtas į policijos komisariatą aršuolis elgėsi gana įžūliai – ėmė nurodinėti pareigūnams ką šie turintys daryti. Liepė nedelsiant pildyti protokolą, nes šis norintis kuo greičiau sumokėti baudą ir grįžti atgal į J. Basanavičiaus gatvę. Girtas chuliganas buvo uždarytas į grotuotas patalpas, kur su kitais likimo draugais galėjo apmąstyti savo elgesį. Jam teks atsakyti už girto pasirodymą viešoje vietoje bei viešosios tvarkos sutrikdymą.

Aistros naktinėje Palangoje kiek aprimo televizijai tiesiogiai transliuojant Lietuvos ir Dominikos krepšinio rinktinių varžybas. Kaip ir spėjo pareigūnai, siautulingai nusiteikę svečiai dėmesį koncentravo į rungtynes, o joms pasibaigus – vėl ėmė siautėti.

Įtakingas tėvas nepadėjo

Bene rimčiausias incidentas kilo visai šalia miesto centro, kur konflikto metu buvo sužalotas policijos pareigūnas. Kartu su neblaivia mergina iš kavinės ėjęs jaunuolis ėmė keikti policininkus, esą šie jo vos nesuvažinėjo. Pareigūnai lrytas.lt žurnalistui pasakojo, kad aršuolis konfliktą sukėlė pats, kai stovėdamas už dešimties metrų ėmė tikinti esą policijos automobilis galėjo jį kliudyti.

Galiausiai vaikinas susigrūmė su pareigūnu, jam sukruvino ranką. Be to poilsiautojas grasino pareigūnui mirtimi, žadėjo jį „pakasti“. Chuliganas buvo sutramdytas tik panaudojus elektrošoką ir kovinių imtynių veiksmus.

Vykstant grumtynėms nuošalyje neliko ir neblaivi vaikino draugė, ji policininkui ranka smogė į veidą.

Policijos komisariate porelė bandė šokdinti pareigūnus, vaikinas tikino, jog pareigūnai jį patys užpuolė, lrytas.lt žurnalistui grasino rimtais nemalonumais, jei bus publikuojama jo nuotrauka.

Mergina savo ėmėsi kiek subtilesnių veiksmų, prasitarusi, kad jos tėvas užima aukštas pareigas vidaus reikalų sistemoje, pareigūnų klausė kiek reikia sumokėti, kad šis incidentas būtų užglaistytas. Atvykę porelės draugai tai pat bandė paveikti policininkus, tikino, kad jiems užtektų tik paskambinti merginos tėvui, kuris viską galėtų bemat sutvarkyti.

Deja, tėvo įtaka niekuo nepadėjo – tiek vaikinui, tiek ir jo draugei už pasipriešinimą pareigūnams buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, kurie bus perduoti nagrinėti teismui. Pradžioje šokdinę policininkus, neigę savo kaltę poilsiautojai galiausiai parašė, jog labai gailisi dėl policininko sužalojimu pasibaigusio incidento.

Jaunimas pramogauja mušdamas žmones

Paryčiui buvo gautas pranešimas, jog prie Palangos tilto vyksta didelės muštynės, apie dešimties jaunuolių grupė muša kitą bendraamžių grupę.

Incidento metu vienam vaikinui sukruvinta galva, greitosios pagalbos automobiliu jis nuvežtas į ligoninė. Kitam jaunuoliui užpuolikai peiliu perrėžė šoną. Laimei, žaizda pasirodė esanti tik paviršinė. Nukentėjusieji pasakojo buvę užpulti be jokios priežasties, vos tik išvydę pareigūnus užpuolikai pasileido bėgti į kopas.

„Kai kurie jaunuoliai čia susigalvoja „pramogą“, savo malonumui užpuola ir sumuša žmones. Tai toli gražu ne pirmas toks išpuolis“, - lrytas.lt žurnalistui sakė vienas pareigūnų.

Girtas kaunietis užkabinėjo žmones

Naktį Palangoje vykstant masinėms išgertuvėms pasitaikė ir gana kurioziškų situacijų. Kai kurie veikėjai tiesiog patys prašyte prašėsi pavėžėjami iki policijos įstaigos bei uždaromi į šlapimu ir prakaitu tvoskiantį grotuotą laikinojo sulaikymo kambarį.

Paryčiui gautas pranešimas, jog neblaivus vaikinas parke užkabinėja žmones. Nuvykus VST ekipažui ten iš tiesų stoviniavo keistai svyruojantis vyrukas. Išvydęs uniformuotus pareigūnus jis ėmė kabinėtis ir prie jų. Kauniečio kvailiojimas baigėsi priverstiniu apsilankymu policijos komisariate, jam teks atsakyti už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Pailsėti grįžęs emigrantas terorizavo medikus

Anksti ryte VST pareigūnai taip pat skubėjo į Palangos ligoninę, pagalbos šaukėsi girto vaikino niekaip išprašyti negalinčios medikės.

Neblaivus, vos ant kojų pastovintis jaunuolis ligoninės darbuotojas kaltino telefono vagyste, terorizavo dar šeštadienį. Išgirdęs, jog medikai kviečia policiją jis paspruko, o paryčiais vėl sugrįžo. Pasak medikų, girtas jaunuolis trukdė dirbti, kaltino pavogus jo telefoną, o galiausiai pagrasino susprogdinti ligoninę.

Nežinia nieko ir kada sumuštas, vaikinas patinusiu veidu ir sukruvintais marškinėliais buvo nuvežtas į Palangos policijos komisariatą.

Ligoninės „sprogdintojas“ regis net nesuvokė padaręs kažką netinkamo. Jis mielai pasakojo septynerius metus gyvenantis Anglijoje, o grįžęs į Lietuvą nusprendė aplankyti Palangą. Poilsiautojas pripažino išgėręs apie du litrus viskio, negalintis prisiminti nei su kuo gėrė, nei kas ir kada jį sumušė. Maukti viskį emigrantas tikino įpratęs Anglijoje, kur dirba šokolado fabrike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.