Pasieniečiai sulaikė 11 nelegalų iš Gruzijos

Pasienyje su Baltarusija ir Lenkija bei Vilniaus autobusų stotyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė dar 11 gruzinų nelegalų. Du iš jų, atėjusius iš Baltarusijos ir naktį bandžiusius pasislėpti rugių lauke, susekė ir sulaikė tarnybinis belgų aviganis Seras.

Sulaikant dar du gruzinus nelegalus pasižymėjo VSAT Varėnos rinktinėje tarnaujantis septynerių metų belgų aviganis Seras.<br>VSAT nuotr.
Sulaikant dar du gruzinus nelegalus pasižymėjo VSAT Varėnos rinktinėje tarnaujantis septynerių metų belgų aviganis Seras.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2012, 2:06 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:48 AM

Praėjusio ketvirtadienio vakarą VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasienyje su Lenkija vykdė bendrą patruliavimą su kolegomis iš kaimyninės šalies. Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Marijampolė – Suvalkai, jie sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį maršrutinį autobusą Vilnius – Roma.

Patikrinę juo vykusių keleivių dokumentus tris iš jų pasieniečiai sulaikė ir išlaipino iš autobuso. Tai buvo savo šalies pasus turėję 24-erių, 28-erių ir 35-erių Gruzijos piliečiai. VSAT pareigūnai nustatė, kad į Lietuvą nelegalai pateko neteisėtai, o jų pasuose nebuvo nei vizų, nei sienos kirtimo spaudų.

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto sienos perėjimo gruzinus Lazdijų rinktinės pasieniečiai uždarė į areštinę. Lazdijų rajono apylinkės teismas juos leido suimti 2 mėnesiams.

Pasienyje su Baltarusija šeštadienio naktį sulaikant dar du gruzinus nelegalus pasižymėjo VSAT Varėnos rinktinėje tarnaujantis septynerių metų belgų aviganis Seras. Apie 1 val. nakties VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai per universalią sienos stebėjimo sistemą užfiksavo, kaip iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai perėjo du asmenys. Pasieniečių per kameras stebimi pažeidėjai iškart pasislėpė su siena beveik besiribojančiame rugių lauke ties Šalčininkų rajono Žvėryno kaimu.

Paieškai buvo pasitelktas kaimyninėje Purvėnų užkardoje tarnaujantis Seras. Šukuodamas žmogaus ūgį siekančių rugių lauką jis užuodė pažeidėjų pėdsakus ir metėsi sulaikyti nelegalus. Tarnybinio šuns užklupti ir aploti pažeidėjai bėgti ar priešintis nė nemėgino.

Paaiškėjo, kad tai pasus turėję 34-erių ir 37-erių Gruzijos piliečiai. Į Lietuvos teritoriją jie tebuvo įėję apie 200 metrų. Pristatyti į Tribonių užkardą nelegalai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Numatoma pirmadienį juo pervežti ir apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šeštadienį dar trys gruzinai įkliuvo Vilniaus autobusų stotyje. Čia pasidarbavo VSAT Vilniaus rinktinės Sienos kontrolės skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, sulaikę maršrutiniu autobusu Vilnius - Roma susiruošusius išvykti 21-erių, 27-erių ir 28-erių Gruzijos piliečius. Jų pasuose nebuvo galiojančių vizų ir spaudų, žyminčių teisėtą atvykimą į Lietuvą. Trijulė uždaryta į areštinę.

Jų tautiečius šeštadienį sulaikė ir VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože. Jie Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pamatė šalikele link Lenkijos einančius tris įtartinus vyrus.

Iki sienos jiems buvo likę apie pusantro kilometro.

Sulaikyti ir apklausiami dokumentų neturėję vyrai prisistatė Gruzijos piliečiais. Du iš jų sakė esantys 21-erių, vienas – 20-ies metų. VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikytieji uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.