Lukiškių tardymo izoliatoriuje du suimtieji išprievartavo likimo draugą (papildyta)

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo 21 metų jaunuolio pareiškimą apie Lukiškių tardymo izoliatoriuje patirtą prievartą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 11, 2012, 7:24 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:57 AM

Vyras teigia, kad jį šeštadienį tardymo izoliatoriaus kameroje sumušė ir seksualiai išprievartavo du kartu su juo į tą pačią kamerą uždaryti vyrai.

Nukentėjęs nurodo, kad vienas jo skriaudikų yra S., gimęs 1966 metais, antrasis - A., gimęs 1984 metais.

Kaip lrytas.lt sakė Lukiškių kalėjimo-tardymo izoliatoriaus laikinai direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Romas Oktanavičius, jokio triukšmo iš kameros, kurioje buvo uždaryti trys vyrai, prižiūrėtojai negirdėjo. „Vienintelis triukšmas buvo tas, kad nukentėjusysis pasibeldė į kameros duris ir pasiprašė perkeliamas į kitą kamerą“, - šeštadienio įvykius prisiminė R. Oktanavičius. 

Išleistas iš kameros jaunuolis pareiškė patyręs smurtą ir seksualinę prievartą. Vyras iškart buvo nuvestas į toje pačioje teritorijoje įsikūrusią Laisvės atėmimo vietų ligoninę ir perduotas į medikų rankas.

„Gydytojai negali nei patvirtinti, nei paneigti, kad jis buvo išprievartautas“, - kalbėjo Lukiškių kalėjimo-tardymo izoliatoriaus laikinojo direktoriaus pavaduotojas. Nors nukentėjusysis tvirtina, kad jis buvo sumuštas, jokių išorinių smurto požymių ant jo kūno medikai neaptiko. 

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grupinio seksualinio prievartavimo. Jei paaiškėtų, kad tai, ką kalba anksčiau teistas jaunuolis, yra tiesa, jo skriaudikams gali grėsti laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje apsilankę policijos tyrėjai kalbėjosi ir su galima auka, ir su jo įtariamais prievartautojais, o kartu atvykę ekspertai dar kartą apžiūrėjo nukentėjusiojo kūną. Kokie šios ekspertizės rezultatai, R. Oktanavičius nežino.

Visi trys vyrai buvo suimti dėl skirtingų nusikaltimų, visiems trims „viešnagė“ įkalinimo įstaigose nėra naujiena.

Visi istorijos dalyviai iki šiol yra Lukiškių tardymo izoliatoriuje, tik jau skirtingose kamerose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.