Emigrantas prie BMW vairo pasienyje pasijuto galiūnu

Kalvarijos pasieniečių patikrinti sustabdyto automobilio vairuotojas uniformuotiems pareigūnams įžūliai aiškino apie jų „teises ir funkcijas“, visus „atleido“ iš darbo, o savo „pasirodymą“ baigė iškoneveikdamas Lietuvos santvarką.

Pažeidėją bei jo automobilį pasieniečiai pristatė į Kalvarijos užkardą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Pažeidėją bei jo automobilį pasieniečiai pristatė į Kalvarijos užkardą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-12 12:47, atnaujinta 2018-03-18 05:30

Valstybės ir jos tarnautojų jis galbūt taip nemėgsta todėl, kad pats buvo 10 kartų už įvairius nusikaltimus teistas bei daug kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją vykusį automobilį „BMW 330 L“ angliškais valstybiniais numeriais.

Mašiną vairavęs lietuviškai kalbantis vyras atsisakė uniformuotiems VSAT pareigūnams pateikti asmens bei transporto priemonės dokumentus. Vairuotojas iš pradžių pareiškė, kad pasieniečiai neturi teisės stabdyti ir tikrinti transporto priemonių. Šiems į tokius svaičiojimus atsakius pagal įstatymo raidę vyras prarado savitvardą ir ėmė užgaulioti pareigas vykdžiusius VSAT pareigūnus. Įsiaudrinęs vairuotojas negailėjo užgaulių žodžių ir šalies vadovams, ir Lietuvos santvarkai, ir jos istorijai.

Pažeidėją bei jo automobilį pasieniečiai pristatė į Kalvarijos užkardą. Apklausos metu paaiškėjo, kad triukšmadarys yra Anglijoje nuolat gyvenantis 42 metų lietuvis. Jis už įvairius nusikaltimus Lietuvoje yra teistas net dešimt kartų. Turimais duomenimis, šis emigrantas daug kartų policijos yra baustas ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Lietuvio turėti asmens bei transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Dėl savo elgesio vyrui pasieniečiai liepė rašyti pasiaiškinimą.

Už VSAT pareigūno teisėto nurodymo bei reikalavimo nevykdymą Kalvarijos užkardos pasieniečiai jam pradėjo administracinės bylos teiseną ir įteikė šaukimą atvykti į Marijampolės rajono apylinkės teismą. Už tokį pažeidimą šiam emigrantui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Po apklausos „BMW 330 L“ vairuotoją pasieniečiai paleido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.