Palangos striptizo klube naktį liejosi kraujas

Naktis iš trečiadienio į ketvirtadienį Palangoje buvo audringa, liejosi kraujas, o policija pradėjo net penkis ikiteisminius tyrimus. Du girti poilsiautojai, vienas kurių - ne kartą teistas kaunietis, žiauriai sumušė striptizo klubo „Sunset“ apsaugininką, sudaužė jam galvą, o iš Anglijos grįžę emigrantas siautėjo kavinėje „Floros simfonija“. Smurtautojus sulaikė laiku pasirodę Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai. 

VST pareigūnai operatyviai sulaikė striptizo klubo apsaugininką sumušusius neblaivius vyrus. Nuotraukoje - M. Milkevičius.<br>N. Povilaitis
VST pareigūnai operatyviai sulaikė striptizo klubo apsaugininką sumušusius neblaivius vyrus. Nuotraukoje - M. Milkevičius.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jul 12, 2012, 10:30 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:03 AM

Kurį laiką Palangoje tvyrojusi ramybė sklaidosi, artėjant savaitgaliui į miestą ima plūsti poilsiautojai, vėl liejasi alkoholis, o apgirtę agresyvūs svečiai švaistosi kumščiais.

Pareigūnai su nerimu laukia savaitgalio, kai į rengiamą koncertą „Summer Fire Fest“, kuriame pasirodys ir grupė „Scooter“, suplauks tūkstančiai žmonių.

Lrytas.lt žiniomis, šiam renginiui ir galimiems incidentams rengiasi ne tik iš Kauno bei Vilniaus atvykę VST pareigūnai, bet ir Kriminalinės policijos operatyvininkai. Laiku sustabdė muštynes

Trečiadienio vakarą J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusioje kavinėje „Floros simfonija“ kilo muštynės. Jas sukėlė iš Anglijos į Lietuvą grįžę bei pailsėti Palangon užsukę emigrantai.

Kavinėje tuo metu su draugais lankėsi atostogaujantis teisėsaugininkas. Pastebėjęs gresiančius neramumus jis kavinės darbuotojams primygtinai pasiūlė nedelsti ir kviesti pareigūnus.

Atvykę keli VST ekipažai sulaikė smurtautojus ir nuvežė juos į Palangos policijos komisariatą.

Paryčiais pareigūnai skubėjo į Šventąją - buvo gautas pranešimas, kad ten vyksta masinės muštynės, pliekiasi maždaug 15 žmonių.

Vyrus įsiutino apsaugininko pastaba

Apie 1 val. nakties J. Basanavičiaus gatvėje kilo dar vienas incidentas. Du girti vyrai užpuolė ir stipriai sumušė striptizo klubo „Sunset“ apsaugos darbuotoją. Sužalotas apsaugininkas vėliau lrytas.lt žurnalistui sakė, kad jei ne laiku atvykusi pagalba, nežinia, kuo būtų pasibaigusi akistata su dviem girtais bei agresyviais vyrais.

Kruvinas incidentas J. Basanavičiaus gatvės 9-ajame name įsikūrusiame striptizo klube „Sunset“ kilo apsaugos darbuotojui įspėjus du girtus lankytojus, ne kartą teistą kaunietį Tomą Solodovą ir su Alytaus šešėlinio pasauliu siejamą Modestą Milkevičių, kai vienas jų užsirūkė ir nuorūką numetė ant degios kiliminės dangos.

Spruko į kitą striptizo klubą

Apsaugos darbuotojo pastaba neblaiviems vyrams labai nepatiko, jie kumščiais puolė klubo tvarkdarį. Jaunam vyrui buvo prakirsta lūpa, stipriai sudaužyta galva.

„Vieną užpuolikų pavyko pačiupti už gerklės, tada kartu su juo virtome ant žemės. Kitą vyrą laikiau prispaudęs kojomis. Visa laimė, kad greitai atvyko pareigūnai. Jei ne jie, nežinia, kuo man visa tai galėjo baigtis, vienas vyrų grasino išsitraukti peilį“, - lrytas.lt žurnalistui pasakojo pačią pirmąją darbo dieną nukentėjęs apsaugininkas.

Kilus muštynėms, pagalbos ėmė šauktis į balkoną išbėgusios striptizo klubo darbuotojos.

„Kvieskite policiją, užmuš žmogų!“ - J. Basanavičiaus gatvėje aidėjo merginų šauksmas.

Netoliese, vos už kelių dešimčių metrų budėjo VST Kauno dalinio pareigūnai, iš praeivių išgirdę, kad klube vyksta muštynės, trys pareigūnai nuskubėjo į pagalbą.

Išvydę pareigūnus du smurtautojai nenorėjo pasiduoti geruoju. Lengviausiai pavyko sulaikyti alytiškį M. Milkevičių. Pradžioje priešinęsis vyras galiausiai pabūgo elektrošoku ginkluoto pareigūno ir atsiklaupė ant žemės.

Pasinaudojęs kilusia sumaištimi kaunietis T. Solodovas bandė sprukti. Jis pasileido laiptais žemyn, išbėgo į lauką. Kaunietis nuo jį persekiojusių pareigūnų ketino pasislėpti tame pačiame pastate esančiame kitame striptizo klube, įbėgęs vidun griuvo ant minkštasuolio.

Ančiuko draugai

Vyras aktyviai priešinosi jį pasivijusiems pareigūnams, vienam jų spyrė į koją bei pilvą. Prieš striptizo klube užspeistą, bet aršiai besipriešinusį kaunietį buvo panaudotos ašarinės dujos.

Nakties nuotykiai tuo nesibaigė, didelę ašarinių dujų dozę gavęs iš skausmo klykiantis kaunietis T. Solodovas bandė tartis su jį sulaikiusiais pareigūnais.

„Skambinkite Ančiukui, jis viską sutvarkys. Mes – Ančiuko „rebiatos“ (draugai)“, - žinomo Palangos verslininko, praeityje su šešėliniu pasauliu sieto veikėjo pravardę minėjo T. Solodovas.  

Ančiuku Palangoje vadinamas praeityje kelis kartus teistas, buvęs šešėlinio pasaulio atstovas Artūras Brazauskas. Anksčiau policijai jis buvo gerai žinomas kaip vienas aktyvių pajūryje veikusios organizuotos nusikalstamos gaujos lyderių. Kartu su bendrininkais jis vienas pirmųjų šalyje buvo teisiamas už reketą. Pastaruoju metu A. Brazauskas ėmėsi verslo, jam priklauso įvairūs J. Basanavičiaus gatvėje esantys objektai.

Mainais už laisvę pareigūnams siūlė tūkstantinį kyšį

Vežamas į Palangos policijos komisariatą kaunietis T. Solodovas nenurimo. Kartu su draugu apsaugininką stipriai sumušęs vyras mainais už paleidimą į laisvę pareigūnams pradžioje siūlė 3 tūkst. litų kyšį, o vėliau sumą padvigubino.

„Ančiukas privažiuos ir atveš kiek reikia. Juk niekas nenorime nemalonumų“, - kalbėjo sulaikytasis. 

T. Solodovas nurimo tik atvežtas į policijos komisariatą. Jam buvo nustatytas 1,32 promilės girtumas, o jo draugas alytiškis M. Milkevičius į alkoholio tikrintuvą įpūtė net 2,5 promiles.

Poveikį pareigūnams bandė daryti ir pinigus siūlė ne tik T. Solodovas, bet ir kiek vėliau į policijos įstaigą atvykusi sulaikyto M. Milkevičiaus žmona. Moteris guodėsi likusi viena su vaiku ir už vyro paleidimą į laisvę siūlė įvairias pinigų sumas.

Pareigūnai spėja, kad T. Solodovas galėjo būti vartojęs ne tik alkoholio, bet ir narkotinių medžiagų. Įtarimą kėlė keistas, neadekvatus jo elgesys bei staigi emocijų kaita. Šis kaunietis dėl netinkamo elgesio į Palangos policijos komisariatą patenka jau antrą kartą, praėjusiais metais dėl smurtavimo jis taip pat turėjo reikalų su teisėsaugininkais.

Abu apsaugininko sumušimu įtariami vyrai buvo sulaikyti dviem paroms ir ketvirtadienio paryčiais nuvežti į Klaipėdos policijos areštinę. T. Solodovui taip pat teks atsakyti už pasipriešinimą VST pareigūnams ir bandymą juos papirkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.