Už „vokelius“ medikams - bausmės

Klaipėdos medicinos centro „Salvija“ įkūrėjas ir vadovas bei dvi jo

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 15, 2012, 2:54 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:32 AM

Tik po daugiau kaip dvejus metus užtrukusio bylinėjimosi Klaipėdos apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje.

Medicinos centro „Salvija“ direktorius 84 metų metų Romualdas Bitautas buvo kaltinamas tuo, kad 2006 - 2008 metais nuo bendrovės finansininkių nuslėpė iš pacientų už suteiktas medicinos paslaugas gautas pajamas - beveik 76 tūkst. litų, o nuo 2007-ųjų gruodžio iki 2008 metų vasario nurodė apskaitininkei medicinos centro darbuotojams išmokėti jokiais kasos išlaidų orderiais nepagrįstą beveik 30 tūkst. litų užmokestį.

Žinomi uostamiesčio medikai, privačiai dirbę medicinos centre, gaudavo atlyginimus ir tikruose vokeliuose - jie būdavo užklijuoti, su užrašytomis pavardėmis. Medikai nesukdami galvos savo parašus dėdavo dviejuose žiniaraščiuose.

38 metų apskaitininkė Lijana Jundulienė ir 53 metų slaugytoja Dalia Utkevičienė buvo kaltinamos padėjusios savo vadovui.

Klaipėdos apylinkės teismas abi moteris išteisino, o medicinos centro vadovo atžvilgiu baudžiamąją bylą nutraukė pagal laidavimą. Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti tą patį nuosprendį.

Tačiau Klaipėdos apygardos prokuroras Linas Kiaurakis nesutiko su tokiais sprendimais ir juos skundė kasacine, vėliau - apeliacine tvarka. Lietuvos Aukščiausiasis teismas pernai kovą patenkino prokuratūros skundą ir nurodė bylą nagrinėti iš naujo.

Pagaliau Klaipėdos apygardos teisme kaltinamieji išgirdo teisėjų kolegijos nuosprendį - visi trys pripažinti kaltais dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

R. Bitautui skirta 80 MGL (10400 litų) dydžio bauda, L. Jundulienei ir D. Utkevičienei - po 50 MGL (6500 litų) baudos.

Teismas atsižvelgė į tai, kad medicinos centro vadovas savo noru atlygino valstybei padarytą finansinę žalą, yra garbaus amžiaus, visi trys nusikalto pirmą kartą, todėl skyrė švelniausias už tokius nusikaltimus numatytas bausmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.