Telšių pareigūnai tramdė besikandžiojantį Kauno policininką

Kauno apskrities policijos Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) patrulių rinktinės vyr. patrulio 38 metų Rolando Vaitkaus karjera kabo ant plauko. Policininkas gimtojoje Žemaitijoje taip siautėjo, kad gali prarasti ir per 20 metų užtarnautą pareigūno pensiją.

Pareigūnas R. Vaitkus įniršo, ėmė stumdyti policininkus, įžeidinėti.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Pareigūnas R. Vaitkus įniršo, ėmė stumdyti policininkus, įžeidinėti.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 16, 2012, 6:55 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:34 AM

Košė užvirė, kai sekmadienio vakarą pagalbos telefonu paskambinęs vairuotojas pranešė, kad keliu Laukuva-Varniai-Telšiai važiuoja labai įtartina mašina. Vyriškis spėliojo, kad „Audi“ vairuotojas yra girtutėlis, nes ne vieną avarinę situaciją sukėlęs automobilis vinguriavo po visą kelią.

Skambinusysis pranešė, kad iki Telšių yra likę maždaug 20 kilometrų. Pasitikti įtarimą sukėlusios mašinos išsyk nuskubėjo patrulių ekipažas. Pavažiavę 7 kilometrus, pareigūnai išvydo ir sustabdė „Audi 100 Avant“.

Kauno rajone gyvenantis mašinos vairuotojas 38 metų Rolandas Vaitkus atsisakė patikros dėl girtumo. Tai prilyginama sunkiam girtumui, todėl pareigūnai ėmė rašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą. R. Vaitkus įniršo, ėmė stumdyti policininkus, įžeidinėti.

Kaunietį aptramdyti pavyko tik prievarta uždėjus antrankius. Pasodintas į policijos mašiną jis vėl ėmė siautėti – iš pradžių spardė sėdynes, o galiausiai suleido dantis į vieno policininko ranką. Apkandžiojęs pareigūną, jis dar bandė ropštis iš mašinos ir apspardė jam kliudantį policininką.

Atgabenus įsisiautėjusį veikėją į komisariatą, paaiškėjo, kad šis neramus pilietis – į gimtuosius Telšius važiavęs Kauno apskrities VPK patrulių rinktinės darbuotojas.

Šiandien rytą Telšių teismas R. Vaitkui už nepaklusimą pareigūnams skyrė 500 litų baudą. Vėliau jam teks stoti prieš teismą dėl vairavimo apsvaigus.

Tačiau didžiausios bausmės jis gali susilaukti darbovietėje, nes Kauno apskrities VPK pradėtas tarnybinis patikrinimas. Gali būti, kad R.Vaitkus netgi praras ir užtarnautą pareigūno pensiją.

Laisvalaikiu pasiautėjęs pareigūnas jau galėjo būti gerbiamas pensininkas, nes yra atidirbęs vidaus reikalų sistemoje 20 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.