Žmoną daužančiam vilniečiui teismas skyrė suėmimą

Šių metų birželio 24 dieną Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Pareigūnai gavo informacijos, kad Vilniuje, bute Minties gatvėje, E. J., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, grasindamas nužudyti, savo žmonai sukėlė fizinį skausmą.

Vyras negalėjo atleisti žmonai, kai ji dėl smurto kreipėsi į pareigūnus. Moterį terorizavęs sutuoktinis atsidūrė už grotų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Vyras negalėjo atleisti žmonai, kai ji dėl smurto kreipėsi į pareigūnus. Moterį terorizavęs sutuoktinis atsidūrė už grotų.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:03 AM

E. J. įtariamas padaręs nusikalstamas veikas, numatytas baudžiamojo kodekse.

Įtariamajam E. J. buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojant įtariamąjį nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiąja.

Birželio 25 d. išleistas iš policijos komisariato ir grįžęs namo, įtariamasis apie 18 val. 40 min. tame pačiame bute vėl panaudojo smurtą prieš savo žmoną, sukeldamas jai fizinį skausmą.

Dėl šio įvykio birželio 25 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimo.

Vilniaus miesto pirmo apylinkės teismo nutartimi buvo paskirta kardomoji priemonė – įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiosios, įpareigojant įtariamąjį nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiąja, nesilankyti jų gyvenamojoje vietoje adresu Minties g.

Įtariamasis ir toliau nesilaikė teismo jam paskirtos kardomosios priemonės sąlygų ir įpareigojimų: neduodavo ramybės nukentėjusiajai, ieškodavo kontaktų su ja, neblaivus veržėsi į butą, triukšmavo, neduodavo ramybės nukentėjusiajai ir kaimynams.

Dėl to, kad įtariamasis grubiai pažeidinėjo jam paskirtos kardomosios priemonės sąlygas ir įpareigojimus, ne kartą kėlė grėsmę nukentėjusiajai, Vilniaus miesto pirmo apylinkės teismo nutartimi buvo priimtas sprendimas paskirtą kardomąją priemonę pakeisti į griežtesnę.

Liepos 13 d. įtariamasis buvo suimtas.

Per pirmuosius 6 šių metų mėnesius vien tik miesto Pirmojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje pradėta 218 ikiteisminių tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje. 5 asmenims iškart skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Dėl įtariamiems smurtu artimoje aplinkoje paskirtų kardomųjų priemonių sąlygų ir įpareigojimų nesilaikymo ir ateityje bus kreipiamasi į teismą dėl griežtesnių kardomųjų priemonių – suėmimo paskyrimo.

Pranešimą parengė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. pirmasis policijos komisariatas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.