Sąvadautojus įklampino jauna bėglė

Olandijos viešnamiuose lietuves įdarbinę vyrai teisme liejo įtūžį ant jų verslą sugriovusios jaunos prostitutės. Ji pasiskundė, kad yra žaginama ir išnaudojama.

Olandijoje sekso paslaugas teikusi S. Juozėnaitė teisiama už tai, kad į prostituciją įtraukė savo pažįstamą.<br>R. Danisevičius
Olandijoje sekso paslaugas teikusi S. Juozėnaitė teisiama už tai, kad į prostituciją įtraukė savo pažįstamą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė ("Lietuvos rytas")

Jul 20, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:04 AM

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro antrakursė Sonata Juozėnaitė – ne tik mokslo pirmūnė. Ji buvo taip pat darbščiausia teikdama sekso paslaugas Olandijos viešnamiuose.

Vilniaus apygardos teisme prokurorai ketvirtadienį paskelbė, kad ši dvidešimtmetė uždirbo ne mažiau kaip 6 tūkstančius eurų (apie 20,7 tūkstančio litų), kuriuos pasidalijo su savo sąvadautojais.

Suviliojo ir savo draugę

Pareigūnams nustačius, kad dirbti prostitute ji įkalbėjo dar vieną jauną biržietę, S. Juozėnaitė kartu su sąvadautojais sėdo į teisiamųjų suolą.

Tai sužinoję Biržų technologijų ir verslo mokymo centro vadovai teismui atsiuntė moksleivės charakteristiką. Joje teigiama, kad S. Juozėnaitė – geriausia mokinė ne tik savo grupėje, bet ir visame kurse.

Mergina aktyviai dalyvauja mokymo centro renginiuose, yra mėgstama ir draugų, ir mokytojų. Pedagogų žiniomis, ji gerai sutaria ir su motina.

S. Juozėnaitė ir dar keturios iš Aukštaitijos kilusios merginos Olandijoje uždarbiavo 2010–2011 metais. Bylos duomenimis, jas į Olandiją išsivežė ir darbo vietą surado 37 metų kupiškėnai Egidijus Bukauskas ir Gražvydas Dūda.

Klientus gundė vitrinoje

Šie vyrai bendravo su Olandijoje gyvenančiu bendraamžiu Mindaugu Čepuliu, kuris iš Lietuvos atgabentoms merginoms Hagoje išnuomojo butą.

Prostitutės visą dieną stovėdavo vitrinoje ir per stiklą gundydavo vyrus, todėl jų šeimininkai rūpindavosi, kad savo kūnu prekiaujančios merginos gerai atrodytų.

Jie mokėdavo už merginų drabužius, jų vizitus pas gydytojus ir kosmetologus, tačiau reikalaudavo, kad jos aptarnautų ne mažiau kaip 3 klientus per dieną ir parneštų bent po 150 eurų.

Didžiausią paklausą turinčios prostitutės už 20 minučių paslaugų iš klientų gaudavo 50 eurų, su jomis praleistas pusvalandis kainuodavo 100 eurų, o valanda – 200 eurų.

Nustatyta, kad vien S. Juozėnaitė per kelis mėnesius uždirbo 6 tūkstančius eurų. Kai kurios prostitutės buvo pigesnės.

Jų paslaugos kainuodavo nuo 20 iki 100 eurų.

Prokuratūros kaltinime teigiama, jog sąvadautojai per tris mėnesius iš jų uždirbo apie 66 765 eurus (apie 231 tūkstantį litų).

Už prostituciją gauti pinigai buvo pagrindinis kaltinamųjų pragyvenimo šaltinis.

Kreipėsi į policiją

Pelningą jų verslą nutraukė 19-metė K. L. Dėl silpnos sveikatos ji neįvykdydavo dienos reikalavimų ir neparnešdavo 150 eurų.

Sužinojusi, jog gali būti parduota kitiems sąvadautojams, K. L. pabėgo nuo savo šeimininkų.

Ji Olandijos policijai pasiskundė, kad yra išnaudojama.

Mergina pasakojo, kad lietuviai ją prievarta svaigino alkoholiu ir narkotikais, grasino susidoroti, jei netenkins kitų vyrų aistros.

Pareigūnams mergina nurodė, kad du kartus buvo išžaginta nuomojamuose butuose.

Kaltinimai dėl išžaginimo pateikti G. Dūdai, jis su E. Bukausku sulaikyti Lietuvoje. Bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuru, M. Čepulį Olandijoje sulaikė šios šalies pareigūnai.

Stresą malšino alkoholiu

Pargabenus merginą į Lietuvą, medicinos ekspertai nusprendė, kad verčiama teikti sekso paslaugas ji patyrė didelį stresą ir susigadino sveikatą.

Nors K. L. – pilnametė, psichologai jai patarė nedalyvauti teismo posėdžiuose, todėl buvo planuojama remtis ikiteisminio tyrimo metu jos duotais parodymais.

Tam prieštaravo visi kaltinamieji. Jie reikalavo į teismo posėdį iškviesti ne tik nukentėjusiąją, bet ir psichologą bei narkologą.

E. Bukauskas tikino, kad mergina Olandijoje kasdien gėrė alkoholinius gėrimus ir rūkė marihuaną, todėl nori išsiaiškinti, kokios būsenos ji buvo duodama parodymus.

„Psichiatrai nustatė, jog ji stresą patyrė dėl galimų mūsų veiksmų, o kas domėjosi, kokia jos psichologinė būsena buvo iki išvykimo į Olandiją”, – svarstė ne pirmąkart teisiamas E. Bukauskas.

Viešnamis buvo legalus

Šis teisiamasis turėjo priekaištų ir nusikaltimą tyrusiems Olandijos pareigūnams, kurie neapklausė viešnamio savininko: „Jie net nebuvo nuvažiavę apžiūrėti tų butų, kuriuose nukentėjusioji galėjo būti išžaginta.”

Be to, vyrai teigė, kad nukentėjusiąja pripažinta mergina, kaip ir kitos lietuvės, dirbo legaliame viešnamyje.

„Ten viskas legalu, viskas filmuojama.

Kelis kartus per dieną pravažiuoja policija, todėl ji bet kada galėjo pasiskųsti, jei būtų patyrusi prievartą”, – aiškino iš Olandijos sugrąžintas M. Čepulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.