Prokuroras nemato galimybės patenkinti lobisto A. Romanovskio prašymo dėl kai kurių dokumentų paviešinimo

Panevėžio apygardos prokuroras

A. Romanovskio suėmimas sukėlė verslo bendruomenės nerimą.
A. Romanovskio suėmimas sukėlė verslo bendruomenės nerimą.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2012, 2:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:33 PM

„Ne, jokiu būdu. Jo prašymas bus atmestas“, - pirmadienį BNS sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Anot jo, viešai paskelbus A.Romanovskio prašomus dokumentus, būtų pakenkta tyrimui.

„Būtų paviešinti duomenys apie kitų asmenų privatų gyvenią. Pranešime apie įtarimus yra vardai, pavardės, vietos. Baudžiamojo proceso kodeksas neleidžia to daryti“, - teigė pareigūnas.

Įtariamasis Seimo nario Vito Matuvos baudžiamojoje byloje A.Romanovskis pirmadienį Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorui R.Vagriui nusiuntė prašymą leisti paviešinti aštuonis dokumentus.

Jis norėtų viešai paskelbti Panevėžio apygardos prokuratūros jam pateiktus įtarimus, du prokurorų prašymus skirti suėmimą ir jį pratęsti, tris teismo sprendimus dėl suėmimo skyrimo ir pratęsimo, lobisto gynėjo skundą dėl suėmimo bei nutarimą skirti kardomąją priemonę užstatą bei pasižadėjimą neišvykti.

„Ši byla sulaukė didelio rezonanso, o aš šiuo metu negaliu niekaip paaiškinti, kuo esu įtariamas, ir tų įtarimų paneigti. Noriu, kad visuomenė žinotų tuos kaltinamus ir aš galėčiau atsakyti į juos“, - BNS sakė A.Romanovskis.

Jis sakė esąs įsitikinęs, kad sulaikymas ir suėmimas buvo neteisėti, todėl norėtų paviešinti, kokiais argumentais remiantis jam skirtas suėmimas.

„Noriu, kad būtų kuo daugiau viešumo, tik viešumas apgins mano reputaciją“, - tvirtino lobistas.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė birželio 19 dieną, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Lobistas suimtas tame pačiame tyrime, kuriame įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu pateikti Seimo nariui V.Matuzui.

Liepos 13 dieną lobistas paleistas už 50 tūkst. litų užstatą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.