Atostogų į Gruziją išvykęs klebonas neteko savo ginklų kolekcijos

Po Gruziją keliaujantį Vilkaviškio rajono dvasininką vakar pasiekė nemaloni žinia iš gimtinės. Pasinaudoję proga vagys įsilaužė į kleboniją ir pagrobė kunigo ginklų kolekciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė ("Lietuvos rytas")

2012-07-27 07:57, atnaujinta 2018-03-17 19:44

Gražiškių miestelio klebonas 35 metų Darius Gurevičius į tolimą kelionę su artimaisiais išskrido praėjusio pirmadienio naktį.

Užvakar rytą miestelio bažnyčios vartus tinkuojantys du darbininkai pritrūko kopėčių ir nuėjo paieškoti į šalia esančios klebonijos kiemą.

Darbininkų dėmesį patraukė namo palangėje besimėtančios metalo atplaišos.

Vyrai aptiko aplaužytą apsauginę lango žaliuzę ir, įtarę, kad kažkas mėgino įsilaužti į vidų, apžiūrėjo kitus langus. Vienas jų buvo be žaliuzių, kitas – praviras.

Miestelio gyventojai žinojo, jog klebonas išvykęs į užsienį, todėl apie įsilaužimą darbininkai iš karto pranešė Vilkaviškio policijai.

Pareigūnai klebonijoje aptiko išverstus kambarius ir išplėštus du seifus. Juose kunigas laikė įvairių ginklų kolekciją, kuri tapo nusikaltėlių grobiu.

Klebonijoje yra įrengta vietinė signalizacija. Keli miestelio gyventojai vėliau prisiminė girdėję jos kaukimą, kuris po minutės nuslopo, tačiau nekreipė į tai dėmesio.

Signalizacijos sireną įsilaužėliai buvo nuplėšę nuo sienos.

„Visi Gražiškiai žinojo ir kad klebonas turi ginklų kolekciją, ir kad jis šiomis dienomis išvykęs. Prieš ankstesnes keliones kunigas ginklus išveždavo į saugyklą. Galbūt ir dabar jų nebuvo seife? Keista, kad vagių nesudomino du kompiuteriai.

Kas tiksliai dingo, galės pasakyti tik pats klebonas, kai sugrįš iš Gruzijos”, – „Lietuvos rytui” pasakojo Gražiškių gyventojai.

Ginklams turėjo reikiamus leidimus

Rolandas Gylys, Vilkaviškio policijos komisariato viršininkas

„Kunigas D.Gurevičius visus ginklus laikė legaliai, turėjo reikiamus leidimus.

Pagal juos ir nustatėme, kiek ir kokie ginklai galbūt dingo.

Seifuose buvo laikomi trys medžiokliniai šautuvai, pistoletai ir revolveriai: „Mauser 98K”, BSW 317, KO 44, „Dreyse”, „Nagan 32”, „Walther”, „Walther PPK”, „Borchard Luger”, TT. Kai kurie jų pagaminti dar prieškariu.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.