Beveik įminta šaudynių Kauno centre mįslė

Kauno policijos kriminalistai jau nustatė asmenį, kuris praėjusį pirmadienį Kauno centre tapo dviejų kaukėtų šaulių auka. Su šešėliniu pasauliu ir nusikaltėlių gaujomis susijęs apšaudytas vyras ieškomas, regis jis nelinkęs bendradarbiauti su policija ir išduoti dėl ko nukentėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 2, 2012, 6:47 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:36 PM

Šūviai pačiame Kauno centre, Laisvės alėjos pašonėje esančioje Vasario 16-osios gatvėje aidėjo praėjusį pirmadienį, apie 8 val.

Apie šaudynes miesto centre policijai buvo pranešta tik po kurio laiko, apie 11 val. Skambinęs žmogus nurodė girdėjęs kelis šūvius, vienas jų buvęs garsus, o kiti – duslūs.

Apžiūrėję incidento vietą policijos pareigūnai aptiko kovinio pistoleto tūteles bei kraujo lašus. Nustačius, jog miesto centre iš tiesų buvo šaudoma, tyrimas perduotas elitiniu vadinamam kriminalinės policijos padaliniu vadinamai Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai (ONTV).

Atlikę nemažą darbą kriminalistai netruko išsiaiškinti, jog šaudė automobiliu privažiavę, savo veidus po kaukėmis slėpę du vyrai vyrai. Jų auka tapęs žmogus, kuris, kaip manoma buvo tik nesunkiai sužeistas, suskubo iš užpuolimo vietos pasišalinti ir į policiją iki šiol nesikreipė.

Pareigūnai nustatė šio žmogaus tapatybę, tai gerai policijai žinomas, Švedijoje dėl prekybos žmonėmis į vietos teisėsaugos akiratį pakliuvęs veikėjas. Nenuostabu, jog apšaudytas vyras spruko, nes prieš incidentą buvo paskelbta jo paieška.

Pasak pareigūnų, panašu, jog šauliai išpuoliui rengėsi ilgai bei kruopščiai. Jie žinojo vietą kur būna jų auka, bei laiką, kai vyras turi išeiti į gatvę. Neoficialiais duomenimis, abu šauliai naudojosi automobiliu su užsienio šalies registracijos numeriais, kuris netrukus po išpuolio rastas sudegintas.

Panašu, jog išpuolis surengtas siekiant kaip reikiant pagąsdinti, bet ne nužudyti. Pareigūnai aiškinasi kas ir dėl ko galėjo apšaudyti policijai gerai žinomą veikėją, neabejojama, kad išpuolio priežasčių gijos veda į Kauno šešėlinio pasaulio atstovų tarpusavio santykių peripetijas.

Beveik toje pačioje Vasario 16-osios gatvės vietoje šūviai aidėjo ir prieš dešimtmetį. 2002-ųjų metų sausį čia buvo šūviais į nugarą sužeistas ir visam gyvenimui suluošintas kadaise garsios Kauno Daškinių gaujos atstovas Algirdas Antanynas pravarde Antonis.

Teisėsaugininkai nustatė, jog išpuolis prieš Antonį surengtas spontaniškai kilus be lyderio likusios Daškinių gaujos narių konfliktui. Gaujai vadovavęs Remigijus Daškevičius pravarde Daškė 2001 metų lapkritį buvo nušautas Vilniuje.

Nors sužeistas A. Antanynas pareigūnams nesiteikė atskleisti su kuo lemtingąjį vakarą gatvėje buvo susitikęs ir kas į jį šaudė, ONTV kriminalistams pavyko nustatyti šaulių tapatybes. Kaltinant pasikėsinimu prieš teismą vėliau stojo du tuomet suskilusios „daškinių“ gaujos atstovai – Edmundas Bilinskas pravarde Edmukas ir Deividas Uščiauskas, šešėliniame pasaulyje žinomas Slieko pravarde. Susišaudymu ir A. Antanyno suluošinimu pasibaigęs konfliktas kilo dėl įtakos sferų pasidalinimo nemažus turtus sukaupusioje, be lyderio likusioje gaujoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.