Girtas G. Einikis vėl siautėjo savo žmonos namuose

Praeityje garsus krepšininkas Gintaras Einikis toliau terorizuoja žmoną Jurgitą Einikienę, nors teismas jam ir uždraudęs artintis prie žmonos ir mažametės dukters. „Šį rytą jis vėl įsiveržė į namus, sukėlė triukšmą, iškviečiau policiją, tačiau ši nieko nedaro. Atsibodo man tas girtuoklis prasigėręs“, - lrytas.lt antradienį pasakojo J. Einikienė.

J. Eikinienė su G. Einikiu gyvena jau seniai, tačiau aukso žiedus sumainė tik šių metų liepą.<br>Asmeninis archyvas
J. Eikinienė su G. Einikiu gyvena jau seniai, tačiau aukso žiedus sumainė tik šių metų liepą.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 7, 2012, 5:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:51 PM

Anot jos, neblaivus sutuoktinis pas ją į namus Rietave buvo atvykęs ir pirmadienio vakarą.

„Toks girtas, kad net akys žvairos“, - kalbėjo moteris. Ji jo į namus neįsileido, šis dingo, tačiau antradienio rytą pasirodė dar kartą.

Per dieną - šimtai žinučių 

„Su vaiku gulėjome lovoje, aš kavą gėriau. Įsiveržė, nulėkė į kitą kambarį, rėkė, kur tas meilužis“, - ryto įvykius prisiminė moteris. J. Einikienė iškvietė policijos pareigūnus, tačiau kol šie atvažiavo, smurtautojas jau buvo dingęs. Pareigūnai jai pasiūlė rašyti pareiškimą, tačiau ši atsisakė, nes tokio pareiškimo nereikia - už teismo sprendimo pažeidimą vyras turi būti sulaikytas be jokių papildomų pareiškimų.

„Policininkai išvažiavo, žadėjo sugrįžti, tačiau taip ir negrįžo“, - sakė J. Einikienė. Netrukus pasipylė buvusio mylimojo skambučiais ir SMS žinutės. „Jis man rašo, kad yra Klaipėdoje su kažkokia k..., pasakoja, kad naktį keturiese išprievartavo kažkokią mergaitę. Davė jai pauostyti kokaino, o po to nuskuto plikai ir „pasilinksmino“. Jis man nuolat siunčia žeminančias ir įžeidžiančias žinutes, vienoje vadina k..., kitoje atsiprašo, po to vėl išvadina ir vėl atsiprašo. Per dieną gaunu po 100-200 jo žinučių“, - lrytas.lt skundėsi J. Einikienė.

Moteris įsitikinusi, kad iš jos namų išvykę policijos pareigūnai sutiko G. Einikį, tačiau jo nesulaikė, nes šis jai pasakojo tai, ką ji kalbėjo policininkams, kad nerašė pareiškimo: „Jis man sakė, kad pareigūnai jam liepė mane suspardyti taip, kad jie tikrai turėtų už ką jį suimti.“

Duotas nurodymas sulaikyti

Kad G. Einikis buvo apsilankęs žmonos, su kuria jam uždrausta matytis, namuose, patvirtina ir Rietavo policijos komisariato viršininkas Aloyzas Vaičiulis. „Buvo toks pranešimas, bet policijos pareigūnai G. Einikio nesutiko. Yra išsiųstas pavedimas į Klaipėdą, kad jei jį kas pamatys, kad sulaikytų“, - lrytas.lt kalbėjo Rietavo policijos vadovas.

Kai G. Einikis bus sulaikytas, jis bus apklaustas, tada prokuroras spręs, ar kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės jam pakeitimo. Dabar buvusiam krepšininkui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„J. Einikienė tik kelia savo versijas, tačiau paprašyta rašyti pareiškimą ar pasiaiškinimą atsisako. Šiuo atveju pareiškimo rašyti nebereikia, tačiau pasiaiškinimas reikalingas. Juk policijos pareigūnai G. Einikio nematė, nežino, kas ten įvyko, turint rašytinį paaiškinimą, jau turime pagrindą jį sulaikyti“, - J. Einikienės elgesiu nėra patenkintas A. Vaičiulis.

Uždrausta artintis antrą kartą 

J. Eikinienė su G. Einikiu gyvena jau seniai, tačiau aukso žiedus sumainė tik šių metų liepą. Liepos 27 d. moteris Rietavo policijai pranešė, kad namuose mažametės dukros akivaizdoje ją sumušė girtas vyras. Moteris tvirtino, kad sutuoktinis ją spardė, sužalojo nugarą ir ranką.

G. Einikis buvo sulaikytas ir išvežtas į policijos komisariatą. Jam nustatytas 2,16 promilės girtumas. Teismas skyrė G. Einikiui kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei uždraudė artintis prie žmonos ir dukters.

Tai jau antras kartas, kai buvusiam krepšininkui draudžiama artintis prie J. Einikienės. Pirmą kartą teismas tokį sprendimą buvo priėmęs pernai, po to, kai po audringų Kalėdų šventimo vyras savo sesers namuose pradėjo grasinti Jurgitai, žadėjo ją nužudyti, apipilti sieros rūgštimi.

Gimus jųdviejų dukrai Adrianai, moteris pati prašė teisėsaugininkų leisti jai matytis su G. Einikiu. Moteris tikino, kad vienai namuose sunku užkurti krosnį, nueiti į parduotuvę, prižiūrėti kūdikį.

Plungės teismo nutartimi G. Einikis su žmona bendrauti bei gyventi kartu negalėjo iki pat ikiteisminio tyrimo pabaigos, tačiau gavus nukentėjusios prašymą, prokurorams neliko kito kelio – teismo sprendimą panaikinti.

Į įvairiausius skandalus ši pora yra patekusi ir anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.