Kaune nepažįstamas vyras iš darželio pagrobė mažametę mergaitę (atnaujinta)

Trečiadienio popietę Kauno policijos pareigūnus ant kojų sukėlė pranešimas apie neeilinį nusikaltimą. Kriminaliniu kontingentu garsėjančioje Vilijampolėje, iš vaikų darželio teritorijos nepažįstamas vyras išsivedė 5-erių metukų mergaitę. 

Kauno policija ieško seneliu prisistačiusio vyro iš darželio pagrobtos šios 5-erių metukų mergaitės.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Kauno policija ieško seneliu prisistačiusio vyro iš darželio pagrobtos šios 5-erių metukų mergaitės.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 9, 2012, 1:48 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:09 PM

Nerimą keliantį pranešimą apie pagrobtą mažametę mergaitę Kauno policijos pareigūnai gavo baigiantis darbo dienai. Pranešta, kad tarp 16 val. ir 16 val. 30 min. iš Vilijampolės Pikulo gatvėje įsikūrusio savaitinio vaikų lopšelio  darželio „Židinėlis“ seneliu prisistatęs nepažįstamas vyriškis išsivedė 5-erių metukų mergaitę.

Trečiadienis savaitiniame lopšelyje - darželyje vaikų lankymo ir tėvų dieną, todėl nieko nenustebino tvarkingai atrodžiusio ir mergaitės seneliu prisistačiusio vyriškio pasirodymas, juolab, kad išvedamas vaikas nesipriešino. Po keliolikos minučių atvykusi ir vaiko neradusi mama patyrė šoką, ji darželio darbuotojoms pareiškė, kad dukra jokio senelio neturi.

Mergaitės paieškoms mestos ypač gausios Kauno policijos pajėgos, įvykio vietoje dirbantys kriminalistai bando sudaryti 50 – 60 metų įtariamojo fotorobotą. Tikrinami visi įtartini kiemai, pareigūnai aiškinasi galimus nusikaltimo motyvus.

Žinoma tik tiek, jog pagrobtos apie 100 cm. ūgio, smulkaus kūno sudėjimo mažametės mergaitės plaukai tamsiai rudi, supinti į vieną kasytę, akys rudos, ant kairės rankos alkūnės raudonos spalvos, apie 3 cm. diametro apgamas. Mergaitė dėvėjo suknelės tipo baltą palaidinę trumpomis rankovėmis su margomis gėlytėmis, mūvėjo šviesias kelnes, avėjo basutes.

Mažametę iš savaitinio vaikų darželio pagrobusio vyro požymiai: apie 170 cm. ūgio, kresno kūno sudėjimo, trumpai kirptų tamsių, bet pražilusių plaukų, įtariamasis buvo apsirengęs iki kaklo užsegtu tamsiu džinsiniu švarkeliu, tamsiomis džinsinėmis kelnėmis. Su svetimu veiku išėjęs vyras išsinešė raudoną medžiaginį prekybinį krepšį, kuriame buvo “IKI” žalios spalvos medžiaginis krešys ir mergaitės drabužiai.

Greta vaikų darželio gyvenantys kauniečiai pasakojo, kad jau anksčiau pastebėjo aplink įstaigą besisukiojantį vyrą. Jis esą šaukdavęs vaikus per tvorą, kėlęs kaimynų įtarimus. Paslaptingasis vyras, anot gyventojų, atitinka apibūdinimą to vyriškio, kuris trečiadienį išsivedė mergaitę.

„Dėl vaiko pagrobimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, šiuo metu atliekami intensyvūs paieškos darbai. Dirba gausios policijos pareigūnų pajėgos, mobilizuoti ir Viešosios policijos pareigūnai, ir kriminalistai“, - lrytas.lt žurnalistui sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, Kriminalinės policijos vadovas Darius Žukauskas.

Policija kol kas neturi duomenų, kad mažametės pagrobimas gali būti tik nesusipratimas. Pranešimus visuomenei išplatinę Kauno policijos pareigūnai 21 val. lrytas.lt žurnalistui sakė kol kas nesulaukę įvykdytam nusikaltimui ir mažametės mergaitės likimui neabejingų piliečių skambučių.

Policija kreipiasi į visuomenę pagalbos ir labai prašo visų,  pastebėjusių mergaitę ir vyresnio amžiaus vyrą (ypatingas dėmesys skiriamas Kauno Vilijampolės ir Šilainių rajonams), ar galinčių suteikti vertingos informacijos apie įvykį nedelsiant pranešti pareigūnams tel. 112 arba (8 37) 30 34 50.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.