Vaikinas stojo mūru už peiliu jį sužalojusį brolį

20-metis Denisas Kamaldinovas teisme dievagojasi neprisimenąs, kaip per grumtynes motinos bute sužeidė savo dvejais metais jaunesnį brolį Artiomą.

Broliai Denisas (kairėje) ir Artiomas Kamaldinovai dabar linkę užmiršti kruviną tarpusavio konfliktą.
Broliai Denisas (kairėje) ir Artiomas Kamaldinovai dabar linkę užmiršti kruviną tarpusavio konfliktą.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis ("Lietuvos rytas")

Aug 20, 2012, 10:12 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:05 AM

Teismo suole susiglaudę broliai gaudė kiekvieną proceso dalyvių žodį.

Buvęs jų motinos sugyventinis tvirtino klaipėdiečio D. Kamaldinovo rankose peilio nematęs – per incidentą jaunesnysis brolis esą pats galėjo susižaloti nukritęs ant stiklo duženų.

Tačiau ankstesni parodymai ir kitų liudytojų kalbos teisme paneigė tokią versiją.

Sužeistasis tik inkštė

Kruvinas incidentas įsiplieskė praėjusių metų spalio 11-ąją viename uostamiesčio Laukininkų gatvės daugiabutyje. Jelenos Dubrovos bute susirinkusi kompanija girtuokliavo. Virtuvėje prie stalo sėdėjo ir abu broliai.

Po vidurnakčio į butą įžengę policijos pareigūnai išvydo kampe susmukusį girtą A. Kamaldinovą. Prispaudęs prie šono kruviną rankšluostį jaunuolis tik inkštė ir nieko nekalbėjo.

Atskubėję medikai jį išgabeno į ligoninę. Ten paaiškėjo, kad vaikino pilve – durtinė žaizda.

Regėjo blogą sapną?

Pareigūnus prie namo laiptinės pasitiko neblaivus D.Kamaldinovas. Vaikinas ėmė aiškinti, kad gerdamas alų susipešė su dvejais metais jaunesniu broliu Artiomu ir esą netyčia jį sužalojo. Jaunuolio žodžius patvirtino bute buvęs J.Dubrovos sugyventinis Vitalijus Trizno ir dar vienas klaipėdietis Andrejus Bacharevas.

Iškvietę policiją sugėrovai tvirtino, kad buto šeimininkė, auginanti nepilnametį vaiką, miegojo kitame kambaryje ir nieko nematė.

Pasak jų, jau buvo atsigulęs ir A. Kamaldinovas. Teisme miglotai kalbėjęs V.Trizno negalėjo pasakyti, kodėl Artiomas staiga pašoko iš lovos ir puolė virtuvėje esantį vyresnįjį brolį, o tas įsiutęs stvėrė peilį.

„Gal jam kažkas pasivaideno, gal blogą sapną susapnavo”, – svarstė šešerius metus su brolių motina viename bute gyvenęs vyras.

Gynė savo skriaudiką

Vyresniojo brolio Deniso sužalotas Statybininkų mokyklos auklėtinis Artiomas tikino, kad durtinė žaizda pilve nebuvo pavojinga: „Po smūgio didelio skausmo nepajutau, nes buvau labai girtas. Kai ligoninėje atsidūriau ant operacinio stalo, man jokios narkozės neprireikė.”

V. Trizno, kuriam po incidento buvo nustatytas vidutinis girtumas, mano, jog broliai galėjo susikibti dėl to, kad Artiomas įžeidinėjo Deniso merginą.

D. Kamaldinovui už pasikėsinimą nužudyti gresia nuo 2 iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau A. Kamaldinovas gynė jį sužalojusį brolį: „Aš pats išprovokavau susirėmimą – kai išgeriu, negaliu susivaldyti.”

Teisme D. Kamaldinovas tikino neprisimenąs nei incidento, nei kaip jis į motinos butą atvedė pareigūnus, nei kaip perdavė jiems nusikaltimo įrankį – peilį. Vaikinas aiškino, kad brolis esą pats galėjo susižaloti paslydęs ir nukritęs ant stiklainių duženų.

Vakarų laivų gamykloje korpusų montuotoju dirbantis D. Kamaldinovas, tik liudininkų parodymų priremtas prie sienos, išlemeno: „Netyčia taip atsitiko. Būdamas blaivus niekada to nepadaryčiau.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.