Panevėžyje užpulta naktinė parduotuvė, lazdomis sumušti pirkėjai

Panevėžyje, ne vienerius metus vietos policijai galvos skausmą keliančioje visą parą dirbančioje parduotuvėje, oficialiai vadinamoje baru, naktį užpulti ir lazdomis sumušti keturi pirkėjai. Nukentėjo ir pati parduotuvė – akmenimis išdaužtas lango stiklo paketas, sudaužyti du alkoholio buteliai. Tai ne pirmas atvejis, kai nukenčia šios naktinės parduotuvės pirkėjai – pernai, Europos vyrų krepšinio čempionato metu prie parduotuvės buvo apiplėštas ispanas žurnalistas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 21, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:15 AM

Incidentas panevėžiečių „visparine“ vadinamoje parduotuvėje Nepriklausomybės aikštėje įvyko pirmadienio naktį. Apie 1 val. 50 min. penki kol kas nenustatyti jaunuoliai, apsiginklavę lazdomis, užpuolė ir sumušė parduotuvėje buvusius pirkėjus – keturis jaunuolius iš Panevėžio rajono. Negana to, išėję į lauką, užpuolikai dar apmėtė akmenimis parduotuvę ir išdaužė vieno lango stiklo paketą bei sudaužė du alkoholio butelius.

Įvykio metu nukentėjo Raguvos miestelyje gyvenantis 22 metų V. K. – jam sužalota nugara bei sudaužytas mobiliojo ryšio telefonas ir to paties miestelio gyventojai 24 metų A. B. ( sužalota kairės rankos alkūnė) bei 17-metis (sužalotas smilkinys). Taip pat sužeistas Raguvos seniūnijos Fermos kaime gyvenantis 22 metų Š. S. – jam nustatytos galvos ir nugaros muštinės žaizdos. Parduotuvei padaryta žala dar tikslinama.

Lrytas.lt jau ne kartą yra rašęs apie šią naktimis dirbančią parduotuvę, oficialiai besivadinančia baru. Ji yra tapusi rimtu Panevėžio policijos pareigūnų galvos skausmu. Uždraudus parduotuvėms naktimis prekiauti alkoholiu, ši Panevėžio centre įsikūrusi įstaiga buvo pervadinta baru. Tai, kad čia viešojo maitinimo įstaiga, turėjo rodyti ir palei lentyną, atstojančią stalą, pasienyje pastatytos pora kėdžių.

Vis dėl to panevėžiečiai čia dažniausiai naktimis traukia nusipirkti alkoholio ir kitų prekių, kurių pritrūko per išgertuves. Tuo įsitikino ir pernai naktiniame reide kartu su policijos pareigūnais dalyvavusi lrytas.lt korespondentė. Pirkėjai iš šios „kavinės“ traukė nešini alkoholio buteliais, cigaretėmis ir užkanda.

Tik reido metu užsukus policijai, šio „baro“ darbuotoja atrakino lauko duryse įrengtas grotas – ji paaiškino naktimis užsirakinanti viduje ir prekes pirkėjams paduodanti tik pro grotuotas duris. Pardavėja paregūnams tvirtino taip daranti dėl saugumo, nes kai kurie lankytojai yra neprognozuojami chuliganai.

Dabar į šį „barą“ klientai jau gali įeiti ir naktį, tačiau prekės ir pardavėja nuo ne visada taikiai nusiteikusių lankytojų apsaugotos patalpos viduje įrengtomis grotomis.

Aplink šią parduotuvę naktimis nuolat būriuojasi jaunuoliai. Policijoje registruotas ne vienas pranešimas apie čia įvykdytus viešosios tvarkos pažeidimus, užpultus ir sumuštus ar apiplėštus žmones.

Pernai Panevėžyje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato metu Nepriklausomybės aikštėje naktį buvo užpultas ir apiplėštas 39 metų žurnalistas iš Ispanijos.

Užsienietis nukentėjo apie 4 val. nakties netoli minėtos parduotuvės. Pareigūnams jis vėliau paapsakojo, kad eidamas Nepriklausomybės aikšte buvo užpultas dviejų jaunuolių.

Užpuolikai smogė ispanui per galvą, o pargriuvus kelis kartus įspyrė ir atėmė rankinę. Joje buvo 500 litų, 80 eurų, asmens dokumentai, kredito kortelės, mobiliojo ryšio telefonas „Nokia“, išsinuomoto automobilio „Opel Vivaro“ užvedimo rakteliai, kiti smulkūs daiktai. Nuostolį vyriškis įvertino 1400 litų.

Neoficialiais duomenimis, ispanas žurnalistas nukentėjo tuomet, kai naktį po varžybų mieste pramogavusi mišri užsieniečių ir lietuvių kompanija sumanė užsukti nusipirkti alkoholio į šią užeigą. Kiek nuo bičiulių atsiskyręs užsienietis ir tapo nusikaltėlių taikiniu.

Nors Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai ne kartą kreipėsi į Panevėžio miesto savivaldybę, kad šią parduotuvę valdančiai bendrovei būtų atimta prekybos alkoholiu licencija ar bent jau apribotas prekybos naktimis valandos, jokių priemonių valdininkai nesiėmė, naktinė prekyba toliau sėkmingai vyksta.

Policijos pareigūnai su nerimu laukia netrukus prasidėsiančių mokslo metų, kai čia naktimis užsuks pulkai į mokslus suvažiavusių jaunuolių. Pareigūnai prognozuoja, kad tuomet aiškinimosi „kas kietesnis“ atvejų čia bus dar daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai