Sugėrovą užmušė dėl aliumininės keptuvės

20-metis klaipėdietis labai įširdo, kai triskart vyresnis girtuoklystės bendrininkas sumanė išsinešti jo keptuvę. Jaunuolis svečią už tai išvanojo kumščiais ir suspardė. Po dienos sumuštas vyras mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Aug 29, 2012, 9:39 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:21 AM

Mindaugas Leonovas su bičiuliu šių metų sausį nusipirko naminės degtinės ir parėjo į savo būstą Klaipėdos K.Donelaičio gatvėje. Benamiai glaudėsi avariniame dviejų aukštų name.

Čia nešinas alkoholio buteliu užsuko ir 63 metų Vytautas Dirmeikis. Po kurio laiko pastebėjęs, kad svečias į plastikinį maišelį deda aliuminio keptuvę, M. Leonovas puolė ginti savo turto.

Vyrą ištempė į lauką

„Jis norėjo keptuvę išsinešti. Nesusitvardžiau, pašokau nuo lovos, trenkiau porą kartų į vieną žandą, paskui į kitą. Senis nuvirto. Mes gėrėme toliau. Kambaryje pasidarė šalta, o jis gulėjo tarpduryje.

Pakėliau už rūbų ir ištempiau lauk. Spyriau kelis kartus, jis nuvirto ant statybinio laužo krūvos. Ten buvo visokių stiklo duženų, gal susipjaustė krisdamas ant šukių?

Aš nenorėjau jo nužudyti, tik paauklėjau, kad nevogtų”, – Klaipėdos apygardos teisme pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą dėl nužudymo sakė dvidešimtmetis M. Leonovas.

Aiškino, kad susižalojo pats

V. Dirmeikį iki lemtingojo vakaro M. Leonovas buvo matęs tik kartą – tame pačiame apleistame bute, kuriame buvo girtaujama, vyras sumūrijo krosnį.

Pasodinęs sumuštąjį į kieme stovintį fotelį ir supratęs, kad jis jaučiasi prastai, M. Leonovas nuėjo iki netoliese esančio Rusijos konsulato ir paprašė apsaugininko iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

Medikai nustatė, kad V. Dirmeikiui sulaužyti keli šonkauliai. Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriuje jis aiškino, kad susižalojo pats – griuvo būdamas girtas.

Išsamesnių tyrimų medikai atlikti nespėjo, nes po kurio laiko vyras dingo iš ligoninės. O netrukus vėl pasirodė.

Tačiau ir tąkart neilgam. Rytą ligonis vėl savavališkai dingo. Tačiau netrukus vėl atėjo ir teigė, kad jaučiasi prastai, jam silpna, trūksta oro. Vyras buvo nuvežtas į Reanimacijos skyrių, bet po kelių valandų mirė.

Sūnų išvarė iš namų

Teismo ekspertai nustatė, kad V. Dirmeikiui lūžę šonkauliai, plyšęs plautis.

Teisme apklaustas teismo medicinos specialistas teigė, kad mirtį nulėmė krūtinės ląstos ir plaučio sužalojimai.

Atlikus skrodimą paaiškėjo, jog pacientas sirgo sunkia onkologine liga. Dėl išplitusių metastazių jis būtų išgyvenęs dar maždaug metus. Bet ši aplinkybė bausmės žudikui nesušvelnins.

Kartą už vagystę jau teistas M. Leonovas gyveno kartu su motina. Bet ji pyko, kad Mindaugas niekur nesimoko ir nedirba.

Kai sūnus pametė pasą, motina davė pinigų užsisakyti naują. Tačiau Mindaugas pinigus pragėrė, o be paso negalėjo nei įsidarbinti, nei įsiregistruoti darbo biržoje. Pritrūkusi kantrybės motina sūnų išvarė iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.